Hejsan!

Hoppas att alla haft fått njuta av en fin semesterperiod i sommar. Ser vi nu ut genom fönstren börjar löven sakta men säkert gulna, och vi på VOGA börjar förbereda oss inför höstens fullpackade schema. Alla på företaget ska tillbaka till skolbänken men vi kommer naturligtvis fortsätta att fokusera 100% på våra kunder, bygga vidare på företaget, och förhoppningsvis expandera ännu mer! Ni hör, vi är vi enormt peppade inför hösten! Hoppas ni också är det 🙂

Oavsett om vi är tillbaka i skolbänken eller på kontoret är det aldrig fel med en uppdatering och rensning av garderoben. Även om de flesta företag eller skolor inte har en angiven dresscode, känner vi ändå på oss att en undermedveten klädpolis knackar oss i ryggen varje morgon. Nästan oavsett vilken arbetsplats eller position vi har så är det vi som är ansiktet utåt.

Den framgångsrika Schweiziska banken UBS skickade år 2011 ut ett 43- sidigt dokument angående regler och krav gällande klädkoden på arbetsplatsen. Bland annat förbjöds hårfärgning för män och kravet på underkläder av kvalité blev ett måste. För kvinnor som önskade färgat hår gällde ständigt upprätthållande av utväxten och en diskret makeup för att få helheten att smälta samman. Dessa enorma krav har (som tur) fallit bort i dagens samhälle, men vi hör, på gott och ont, nästan aldrig talas om de krävande klädkoderna mera. Är det månne därför Finland blivit rankade som sämst klädda i världen inom företagarindustrin? Då Finland gör affärer så är det den vidriga skjortan det enda som lämnar i tankarna hos de övriga affärsmännen efter mötet. Nej hörni, nu tycker vi på VOGA att det är dags att sluta sucka över den dagliga beslutsångesten varje morgon framför garderoben, och i stället anta höstens utmaningar med säkra klädval (och förbättra Finlands rykte angående vett & etikett!).

Att klä sig så neutralt som möjligt i hopp om att vara på den säkra sidan och att ge ett professionellt intryck åt sina medarbetare, är helt fel tankesätt. Göm dig inte i en opersonlig kostym eller tröja och byxor, utan våga i stället visa vem du är genom din klädsel. Älskar du den gröna nyansen? Varför inte matcha ett par riktigt snygga klackar i grönt med ett par klassiska örhängen och väska? Detaljerna behöver inte vara enorma och kännas som att de sticker ut. Kombinera med klassiskt svart & vitt för en stilren look på kontoret! Passa även på att använda klackar om du tar bilen till kontoret (ett tips; ha med bytesskor i bilen och byt om).

Screen Shot 2016-08-08 at 23.16.09 copy

Det krävs inte mycket för att pigga upp en outfit.
Väska, Klocka, Skor, Armband

 

Det viktigaste inför hösten är att du har två eller tre grundfärger i din garderob som samspelar med varandra inför vardagliga val. I kombination med de grundfärger du har, kan du pigga upp outfiten med små färgklickar. Matcha exempelvis din favorit- topp med ett snyggt nagellack. Möter du kunder i vardagen och arbetar framför dator, kom ihåg att vårda dina händer och naglar och se till att färgen är väl omskött. Vi tror de flesta upplevt en kundrådgivares ovårdade (eller överdrivet vårdade) naglar under ett möte. Undvik att bli ”arbetstagaren med de hemska naglarna” genom att hålla en snygg och slipad längd och välvårdad yta på nageln.

Screen Shot 2016-08-09 at 08.02.04 copyLåt höstens hetaste färg influera din fantasi, och förgyll din outfit med fräscha färgklickar
T-shirt
, Nagellack

 

Har din favoritkappa hål i sig och ser urtvättad ut? Släng den och skaffa dig en ny, det är du värd! Kappan är i höst verkligen en ”statement piece” i garderoben, och du berättar mycket om din personlighet genom dina ytterkläder. Det är dessutom ett plagg som du får hänga av innan du anländer till kontoret eller skolan, vilket betyder att du kan satsa mera på att visa din personliga stil. Kappan håller dig samtidigt varm på ett stilrent sätt.

 

Screen Shot 2016-08-09 at 08.26.15 copy

Kappa 1, Kappa 2, Kappa 3

Under outfiten gömmer sig underkläder som kanske en del inte anser har så stor roll då det kommer till helheten. Men det är grunden i hela utstyrseln som är avgörande huruvida du trivs i din outfit eller inte. Därför är det viktigt att alltid hålla underklädeslådan uppdaterad. Matchande underkläder får dig att känna dig extra snygg innan du ens har börjat välja kläder inför dagen. Tips; visste du att sportbehån förebygger smärta i skuldror, rygg och nacke? Denna typ av behå behöver inte enbart användas för svettiga gympass, utan också i vardagen. De breda banden ger enormt stöd för axlarna och de korslagda axelbanden avlastar effektivt ryggen. Hitta en riktigt snygg behå och känn dig mer bekväm.

Screen Shot 2016-08-09 at 10.51.13 copy

Sport BH, Bygellös BH x 2

Det viktigaste är att du TRIVS i dina kläder då du åker till jobbet eller skolan, men ändå respekterar dina kollegor och medarbetare. Oavsett om du rör dig fysiskt eller sitter stilla framför ett skrivbord är det trivseln i klädseln som är A & O. Vi har alla upplevt en dag på jobbet eller i skolan då allt bara känts fel i klädväg. Den undermedvetna klädkoden knackar oss i ryggen av en orsak, vi (borde) veta vad som är rätt och fel. Även om det finns regler inom vett & etikett betyder det inte att du behöver tona ner din personlighet i klädseln. Du måste bara hitta rätt väg att exponera den utan att bryta klädkoder. Vi på VOGA hoppas därför att de ovannämnda små råd ska förgylla er vardag. Tipsen är få och känns kanske obetydliga i stunden, men de är definitivt effektiva och kan hjälpa till ordetligt då det kommer till dina klädval. Hösten ger dig en invit till varma färgtoner, lager-på-lager, och värmande klädesplagg. Det betyder inte att du måste handla en ny garderob fylld med nya främmande färger för flera 100-lappar. Hitta i stället den röda tråden i din garderob, och köp matchande smycken och detaljer som blir den sista pusselbiten i dina outfits. Hitta dina favoritfärger, och VOGA prova på något nytt om du känner att de nuvarande färgvalen blivit för tråkiga. Lycka till med höst-shoppingen! 

Kram, Heidi