Hej!

Hoppas ni har haft en fin söndag och fått vila upp er! Ikväll ville vi dela med oss av några tips till alla herremän där ute. En del av er har säkert en blå kavaj hemma i skåpet och vi vill här visa er tre olika sätt ni kan bära den på. Var plaggen kommer från står under bilderna. Tack till våra samarbetspartners Jääskeläinen och Dressman där ni får rabatt när ni använder er av VOGA:s tjänster.

layout robert

FORMELL

Alla plagg i look 1 kommer från Jääskeläinen.

Först ut ville vi visa en typisk formell klädsel och vad som kan vara bra att tänka på då. Det första man ska komma ihåg när man köper en kostym är att aldrig vara ute i sista minuten! Det är väldigt svårt att hitta en kostym som sitter bra redan i butik och de flesta måste göra nån typ av förändring för att få kostymen att sitta perfekt.

Till exempel Robert, som fick vara dagens modell, är före detta längdhoppare och tränar mycket vilket har gjort att hans lår är stora i proportion till midjan. Dessutom är Robert väldigt lång, strax under 2 meter. Detta gör att det kan vara lite knepigt att hitta rätt kostymbyxa till honom.

Eftersom vi här bara skulle fota dessa kläder så kunde vi ju såklart inte börja sy om hans kläder, utan vi fick ta det som satt någorlunda bra. Men eftersom dessa kostymbyxor är aningen för tajta runt låren och lite för korta i benen så borde Robert (om han skulle köpa dessa byxor) ta ett par i en storlek större som sitter bra runt låren och sen föra dem till en sömmerska för att ta in midjan så även den blir perfekt.

VOG_0076redig

VOG_0047

Här valde vi att satsa på en klassisk kombination, mörkblå kostym tillsammans med vit skjorta och mörkbruna detaljer i form av skor, bälte och knappar på kavaj. Även till fluga och näsduk valde vi att använda blåa toner. En mycket stilren kombination med andra ord! 

VOG_0070redig

 

VOG_0103redig

Har kavajen två knappar som här så ska översta knappen vara knäppt och den nedersta öppen. När du sätter dig kan du öppna den stängda knappen för att kavajen ska falla bättre. Men genast du stiger upp igen stänger du den översta knappen.

VOG_0142

KREATIV

Alla plagg i look 2 kommer från Jääskeläinen.

Samma kostym kan såklart även bäras på ett mer voga:t sätt! För den lite mer kreativa personen kan man självklart välja mer uppseendeväckande detaljer till en annars klassisk kostym. Här valde vi att matcha blått och gult, vilket skapar en snygg kontrast.

VOG_0145

Robert tyckte jag och Heidi var aningen galna som valde ut denna kombination. Vi är nu väldigt nyfikna på att få höra vad ni tycker om denna kreation?! 😉 Kommentera gärna och berätta vad ni tycker!

VOG_0148

En lite annorlunda fluga som är stickad i blått och gult fungerar fint tillsammans med den gula näsduken och de gula skorna.

VOG_0168

VOG_0180

BUSINESS CASUAL

Alla plagg i look 3, förutom skorna, kommer från Dressman.

Den blåa kavajen behöver inte nödvändigtvis bäras endast tillsammans med tillhörande byxor. Här valde vi att skapa en mer ledig look som passar vid jobbtillfällen där det inte är strikt klädkod eller varför inte till sommarfesten.

VOG_0228

Det händer mycket i denna look tack vare olikfärgad övre- och nederdel samt tack vare den mönstrade skjortan. För att det inte ska bli allt för galet gäller det att hitta likheter i looken. Vi gjorde det genom att matcha svarta skor, svart bälte och den svarta nålen i kavajslaget. Men också med klockan i silver, nålens ände som är i silver och halskedjan som skymtar fram i den öppna skjortan. Till denna look är det okej att skippa slipsen och flugan.

VOG_0230

VOG_0233

Till denna lediga look är det okej att hålla kavajen öppen.

Vilken variant gillade ni mest??