Hej på er!

I vanliga fall är det ju Voga Stylings stylister, Sandra och Heidi, som skriver alla inlägg här på Stilakuten, men denna gång är det faktiskt jag, Robert, som är skribent. Jag har alltså hand om stora delar av marknadsföringen, hemsidan, ekonomin och en hel del administrativt arbete. Man kan säga att jag jobbar väldigt mycket bakom kulisserna, och ytterst sällan direkt med kunderna.

För en tid sen slog det mig att jag borde ju absolut testa hur det är att jobba som stylist. Jag föreslog åt Sandra och Heidi att vi skulle göra en rolig grej av det hela och visa upp vad resultatet blir då jag väljer ut stilhelheter åt dem, precis som de gör åt våra kunder. De nappade direkt!

Lue suomeksi

Min ursprungliga tanke var att välja ut två stilhelheter till var och en. En av stilhelheterna skulle utmana ordentligt, medan den andra skulle kännas mera som något de själva skulle ha kunnat valt. När jag kom till Vero Moda märkte jag dock att det är helt omöjligt att utmana Sandra då det gäller klädsel, eftersom hon har en hel klädbutik i sin garderob, bestående av en massa olika stilar. Det kändes som att inget jag kunde ha valt ut skulle ha ”utmanat” henne. Så jag utmanade endast Heidi och valde dessutom ut tre helheter till dem båda istället för två eftersom jag var lite rädd att åtminstone en av dem skulle floppa totalt. Better safe than sorry, right?

I vanliga fall brukar vi ju förklara varför vi valt det vi valt och hur olika plagg passar ihop med varandra o.s.v. I detta inlägg får ni dock nöja er med bilderna. Jag gick nämligen bara på känsla då det gäller klädvalen och kan inte riktigt förklara varför jag valde det jag valde 😀

Alla kläder kommer från Vero Moda i Vasa och alla skor från Aukia i Vasa

Denna outfit var tänkt att utmana Heidi och det gjorde den!

Heidis kommentar om outfit 1: OMG, så utanför min comfort zone! Jätte färggrant, fräscht och trendigt, men inte alls jag 😀 Men bra jobbat hur som helst!

Det svåraste med att välja ut kläder till kvinnor är nog att det finns så sjukt många olika typer av plagg. För oss män handlar det ju bara om typ byxor, skjortor, tröjor, skor och kavajer, medan det för kvinnor finns en massa olika typer av plagg som dessutom inte alltid är så lätta att kombinera med övriga plagg, utan är rätt specifika i sin användning. Det kändes också väldigt svårt att ”se framför sig” hur vissa typer av plagg skulle se ut på tjejerna, eftersom vi killar inte alls har såna typer av plagg överhuvudtaget. Som tur blev det lättare för varje minut som jag gick inne i butiken (inte lätt, men lättare), och det började så småningom kännas som att det nog ändå skulle kunna bli till något.

Att veta vilka färger som passar ihop varandra tycker jag alltid varit relativt lätt, och som tur är kändes det som att jag inte behövde ändra mitt färgtänk fastän jag valde ut damkläder.

Sandra åsikt om look 1: Detta var 100 % mig men för 6 år sen när jag ännu gick i gymnasiet. Så det får absolut godkänt och är riktigt snyggt, men alltså inget jag skulle bära idag.

Heidis andra outfit. Aningen mer uppklädd och klassisk. Med andra ord lite mera i Heidis stil.

Heidis åsikt om outfit 2: Välplanerad färgkombination, bekvämt och elegant. Dock inte något jag personligen skulle bära (en aning för ”tråkigt”).

Sandras andra outfit, betydligt mera festlig än den första.

Sandra åsikt om look 2: Den här gillade jag starkt! Den kändes som jag. Dock är beiget inte den bästa färgen till min bleka hy men annars får den nog många tummar upp!

Heidis tredje outfit var tänkt att spegla hennes vanliga klädstil, vilket hon faktiskt tyckte att jag lyckades riktigt bra med!  Klassiskt och stilrent.

Heidis åsikt om outfit 3: En solklar favorit! Älskade de beigea accessoarerna i kombination med det klara vita och puderrosa. Puderrosa är faktiskt en färg jag borde satsa mera på i framtiden!

Sandras tredje outfit. Festlig.

Sandra åsikt om look 3: Klänningen är det inget större fel på, kanske inget jag skulle bära själv men jag gillar modellen på den! Dock sågar jag totalt kombinationen med jackan! Den skulle jag aldrig i mitt liv bära annars än till detta tillfälle 😉

Sådär, det var allt jag hade att visa. Måste säga att det var svårare än vad jag hade tänkt, men är ändå helt nöjd med slutresultaten! Hur tyckte ni att jag klarade mig? 😀