Inför hösten väljer många att byta ut somriga färger till mer jordnära nyanser för att välkomna och samtidigt förgylla den mörkare och kallare säsongen på bästa sätt. Hösten handlar mycket om senapsgult, mossgrönt, mörkblått, plommon-lila och många härliga varma nyanser både utomhus och inomhus. Det passar många men inte alla. Därför har vi valt att fokusera på den fräscha färgen turkos, som ändå har potential att blandas med andra varma toner och även kalla toner i en minimalistisk miljö. Turkos ger alltså möjligheten att fungera i de flesta hem. Oavsett om du väljer att måla om väggarna eller med hjälp av tyger och inredningsdetaljer förändra ditt hem, är det viktigt att färgen du väljer gynnar dig och din personlighet.

Turkos uppkommer av färgerna blått och grönt (vatten & trä) vilket i sin tur är de främsta grundfärger för jordnärhet som ger en lugnande inverkan. Grön är en färg som ger intryck av harmoni och tillväxt medan blått ger ett lugnande och pålitligt intryck. En blandning av dessa starka färger i sig skapar en ny färg (turkos) med många påverkande element i sig. Färgen ger också minnesbilder av turkost vatten eller tropiska miljöer.

Tips; känner du dig osäker med denna färg men ändå vill använda den? Bra, du har tagit första steget ur din ”comfort zone”. Välj därför minst tre nyanser då det kommer till att inreda i gröna och turkosa nyanser, eftersom det ger ett harmoniskt och lugnt intryck i rummet.

 

 

Screen Shot 2016-08-24 at 17.31.18 copy

Alla underbara produkter hittar du på ellos.fi 

Har du en färg du undrar över, och vill veta mer om? Kommentera och berätta så tar vi upp det i nästa blogginlägg! Funderar du också på vilka färger som skulle passa dig och ditt hem? Vi på VOGA erbjuder tjänster inom inredning och tar reda på vad som skulle passa dig bäst!

Kram, Heidi