Hej på er!

Det första man kanske tänker när man hör ordet garderob detox/rensning är att varför skulle man betala för något sånt? Det kan man ju lika bra göra själv? Ja, till viss grad kan man säkert göra det själv, men gör man det? Nä exakt. De absolut flesta av oss kommer sig aldrig för att rensa garderoben själva och då man väl gör det vågar man sällan göra sig av med det man borde göra sig av med. Vidare handlar en garderob detox om så mycket mera än att bara slänga bort kläder! Det handlar om att upptäcka nya klädkombinationer, få förståelse för varför vissa plagg känns problematiska/fördelaktiga, vilka plagg man borde satsa på mera i framtiden, vilka man borde sluta med och vilka plagg man borde överväga att införskaffa för att göra garderoben mer komplett.

Av de tjänster vi erbjuder på VOGA Styling är det nog Garderob Detoxen som vi får flest frågor om. Så idag tänkte jag gå igenom steg för steg hur vi gör och vad som är målet med en tjänst som denna.

inger-detox

Bild från när vi var hemma hos Inger och rensade garderoben 🙂

Som ni kanske sett så har vi tre olika paket för Garderob Detoxen. Ett mindre paket på 2 timmar, ett litet större på 3 timmar och det största paketet på  4 timmar (Här hittar ni paketen). Vilket man ska välja är beroende på hur stor garderob man tycker sig ha. Har man en mindre garderob med få plagg räcker troligtvis två timmar men har man en stor garderob/flera garderober kan det vara bra att ta det större paketet (är man osäker gällande paket, är det bara att kontakta oss så ser vi till att du väljer rätt). Sen kan den som har en liten garderob också välja ett större paket ifall man utöver själva garderobsrensningen vill ha en mer utförlig lista på vad som borde köpas in för att komplettera garderoben eller fler tips på hur man kan kombinera det som redan finns i garderoben.

Det som vi på VOGA har märkt är att ingen garderob detox är den andra lik, eftersom vi anpassar oss helt enligt kundens önskemål och behov. Innan vi kör igång med själva rensningen ställer vi några frågor över hur kunden vill gå till väga, om vi ska kolla igenom allt i garderoben eller om kunden hellre bara vill visa upp några enstaka favorit- samt problemplagg och så jobbar vi utgående från dem istället.

Med en genomgående rensning går vi igenom plagg för plagg och väljer om det ska sparas, slängas, skänkas bort (det som kunden väljer att skänka bort tar vi på VOGA med oss och för till Röda Korset i Vasa) eller sättas i en kanske-hög. Kanske högen består av plagg som man är osäker på och dem jämför man i slutet med varandra. Kanske vill man ha den där ena tröjan i alla fall men byxorna får ryka o.s.v.

Under genomgången kan det ibland vara bra att kunden tar på sig ett visst plagg så att vi kan göra en bedömning över bland annat hur bra plagget sitter, om färgen är rätt eller om det har egenskaper som inte är det bästa för kunden/egenskaper som är väldigt bra för kunden o.s.v.

Under rensningen ger vi även tips på hur kunden kan kombinera plaggen, ger nya idéer och tankar samt tipsar om vad som skulle kunna införskaffas till garderoben för att göra den mer komplett. Vi hjälper också kunden med vad hen passar allra bäst i och vad hen i fortsättningen kanske inte borde köpa o.s.v. Vi diskuterar allt från färg, material till mönster och skärningar.

När rensningen är klar ska kunden känna att hen har en lättare garderob, att det är enklare att skapa snygga kombinationer och att man har en bättre bild av vad man ska tänka på under nästa shoppingtur.

Av den feedback vi har fått av kunder hittills har det kommit fram att många känner sig förvånansvärt ”lätta” efter rensningen, något som stämmer förvånansvärt bra överens med det faktum att det är  vetenskapligt bevisat att en städad och rensad garderob gör oss lyckligare. När vi förmår oss att fokusera mindre på prylar, plagg, ägande och status ger vi rum för mer lyckofrämjande delar av livet, exempelvis den egna hälsa, olika upplevelser och bidragande till andras välmående. 

Våra kunder har också sagt att det känns skönt att veta att man med hjälp av en stylist fått grönt ljus på alla plagg i garderoben och att de nu känner att de har bättre koll på hur de ska tänka i fortsättningen när de klär på sig på morgonen eller går i butiker. 

Garderoben känns för de flesta som något väldigt privat och som något man helst inte visar upp åt någon annan. Vi vill dock poängtera att vi absolut inte dömer någon eller någons garderob! Man behöver absolut inte vara rädd för att släppa in oss, vårt enda mål är att hjälpa er i vardagen och få er att känna att ni har garderoben på koll! Det är ju ändå en av de första sakerna man ser på morgonen så varför inte må bra över den? Med en välfungerande garderob blir ju också ens vardag lite trevligare!

Så VOGA testa Garderob Detoxen! 🙂

snapchat-4725226565015193327

Första skedet i Lindas personliga stilguide var en ordentlig garderobsrensning 🙂 Följ oss på snapchat för mera backstage bilder.