Garderob Detox


En garderob detox går ut på att vi kommer hem till dig och hjälper dig att rensa garderoben på kläder som inte går ihop med din stil, som inte storleks- eller färgmässigt passar eller som helt enkelt gått ur mode. Vi går också genom de kläder du gillar och ger tips på nya klädkombinationer som skulle passa samt ger rekommendationer över hur du kan uppdatera din garderob för att göra den mer komplett. Till sist lär vi dig även hur man kan tänka när man vill rensa sin garderob i framtiden på ett snabbt och effektivt vis. 

Det första man kanske tänker när man hör ordet garderob detox/rensning är att varför skulle man betala för något sånt? Det kan man ju lika bra göra själv? Ja, till viss grad kan man säkert göra det själv, men gör man det? Nä exakt. De absolut flesta av oss kommer sig aldrig för att rensa garderoben själva och då man väl gör det vågar man sällan göra sig av med det man borde göra sig av med. 

Varför?

Alla kan säkert hålla med om att en rensad och städad garderob är betydligt roligare att kika in i och vistas i än en råddig. Det blir lättare att hitta kläder och framför allt att hitta passande kläder. Du sparar alltså tid och energi. Vi hjälper dig också att tänka i nya banor gällande dina kläder och ger dig värdefulla tips på hur du kan kombinera dina existerande kläder med varandra. Detta för att du ska kunna undvika överflödig konsumtion och känna en starkare belåtenhet med din garderob. Det är nämligen ofta så att man tänker i samma banor varje gång man väljer kläder för dagen och helt enkelt inte ser alla fina klädkombinationer som man kunde sätta ihop.

Ytterligare en orsak, som få känner till, är att det är vetenskapligt bevisat att en städad och rensad garderob gör oss lyckligare. När vi förmår oss att fokusera mindre på prylar, plagg, ägande och status ger vi rum för mer lyckofrämjande delar av livet, exempelvis den egna hälsa, olika upplevelser och bidragande till andras välmående. 

P.S.
Du behöver inte heller fundera på vad du ska göra med de kläder du inte vill ha längre, vi tar hand om dem!

Paket enligt garderobsstorlek

Du väljer själv hur lång och grundlig detox du vill ha. Dock lönar det sig att ha i åtanke att en större garderob ofta tar 3-4 timmar att gå igenom ordentligt. Har man dock en mindre garderob klarar man sig vanligtvis med 2 timmar. Nedan ser du våra olika detox-paket.

(Om du vill veta mera om hur garderob detoxen går till i prakikten kan ni läsa DETTA inlägg, där vår stylist Sandra förklarar närmare.)