Hej på er!

Visst märker vi att löven börjar falla och och naturen skiftar färg? Modevärlden hänger också med i de snabba förändringarna i naturen, och årligen ser vi vackra och kreativa höstfärger i klädbutikerna. Vi älskar denna årstid och vill därför inspirera er att VOGA prova på vad höstens trender har att erbjuda.

Stort tack till våra samarbetspartners Aukia och Minun/Min i Vasa som vi lånat kläder av!

Modeller: Robert Bamm & Erica Hjerpe

I höst gäller det att satsa på unika kappor med mönster, skärningar, accessoarer och nyanser som verkligen fångar ögats intresse. Till Robert valde vi en snygg mossgrön kappa med snygga knappar och klassiska skärningar. Halsduken i ylle matchar kappans nyans, och det plommonröda stärker den gröna färgen extra mycket.

VOG_0042

Kläder från Aukia

VOG_0032

Mönstret på scarfen är en annan stor trend. Nu gäller det att frossa i rutmönstrat som för både herr och dam är det absolut trendigaste mönstret i höst! Vi hittar rutorna på allt från kavajer, byxor, halsdukar till accessoarer, så som väskor.

VOG_0043

Klockan ska inte längre vara oversized och översmyckad. Nu gäller mer anpassade, stilrena klockor med enkel och minimalistisk design.

Till vår andra modell Erica har vi valt en nedtonad variant av höstens absolut hetaste trender, nämligen vida byxor i äkta ”tracksuit”- anda. Byxorna går bra att klä upp med klackar, men till Erica förstärkte vi den sportiga känslan. En annan trend som vi ska frossa i är silverfärgade klädesplagg som gör att vi glimmar extra mycket i höst! För en extra futuristisk och trendig känsla, bär silver från topp till tå inför en fest i höst, det gäller bara att voga!

VOG_0064

Kläder från Aukia

VOG_0059

Kommentar från modellen: ”De är 500 % bekväma och sitter otroligt bra, jag vill aldrig ta av mig dem!” En bekväm trend alltså, det gillar vi!

VOG_0068

Att matcha silver, roséguld och guld har blivit allt mer trendigt. Varför? Varje smyckes ämnen skiftar i olika nyanser, men framhävs bäst gentemot motsatsfärger, prova matcha olika smycken i höst för att framhäva deras bästa egenskaper!

VOG_0070

 Trendiga sneakers i läder med vit botten fortsätter lika starkt även i höst.

Robert har fått klä sig i amerikansk stil denna gång, vilket är helt rätt i höst. I år har USA:s politiska värld stått i sånt enormt rampljus, vilket har påverkat designers världen över. Därför ser vi mycket av denna trend i butikerna. Den sportiga känslan ska lysa fram i looken men ändå ge ett avslappnat intryck. Färgglada logon är något som män ska satsa på i höst för att få till rätt känsla. Dunjackan har varit med en längre tid, men kommer lika starkt tillbaka i år.

VOG_00921

Kläder från Aukia

Denim är en het trend just nu vilket är lite ovanligt inför hösten. Olika färger av materialet både på nedre och övre plagg är helt rätt i höst och piggar upp de annars typiska höstfärgerna vi är vana att se.

VOG_01101

Orange är en annan het trendfärg som gärna får användas mycket. Färgen hittas i olika nyanser i klädaffärerna och piggar verkligen upp en look. Prova färgen i höst och se om den passar dig!

VOG_0111

Större print på college-tröjor finns överallt just nu, en snygg detalj som gärna får vara färgsprakande och i ögonfallande!

Erica bär i denna look hela fem olika trender på en och samma gång. Kan ni redan nu gissa dem? Vi börjar med höstens hetaste trendfärg och det är rött. Vi valde en eldigare ton av rött som skapar liv i looken. Snyggt och fräscht tycker vi! Även stark blå går att välja som alternativ trendfärg.

VOG_0136

Kläder från Aukia

Läder i klädesplagg fortsätter starkt i höst och är så snyggt! Får gärna innehålla kreativa detaljer och unika skärningar.

VOG_0141

Fuskpäls får gärna synas extra mycket i höst, och samtidigt värmer det extra bra i kylan. För extra elegant look kan fjädrar matchas med i looken.

VOG_0145

Denna unika kappa är blommönstrad i mjuk rosa nyans inuti, och utsidan sprakar i röd färg med rosé guldiga accessoarer, och vi absolut älskar looken. Kappan har allt vi önskar i höst! Här har vi fokuserat extra mycket på att få fram blommönster, eftersom det är en trend som äntligen fortsätter in på hösten från sommaren och våren.

VOG_0159

 

VOG_0167

Rött är rätt!

Robert ser hur cool ut som helst i denna skinnjacka med ulldetaljer. Jackan är av klassisk modell men är en av de absolut hetaste trender i höst, både för män och kvinnor. Vi har i denna look mixat med olika läderdetaljer tillsammans med ett par klassiska beiga chinos. Färgen beige och svaga kontraster av kamelfärgat anses vara en riktig lyxfärg i år. För de som VOGAR kan klä sig i färgen från topp till tå för att prickar in trenden till 100%.

VOG_0242

Kläder från Minun/Min

Stickat vill vi se mycket av hos män, och det får gärna toppas med en klassisk skjorta för business-casual effekt. I höst kommer vi se många uppklädda män som nischat sin egen tolkning på vad business casual innebär. Det medför kreativt tänkande och ger en egen personlig touch till denna trend.

VOG_0269

För de som vill maximera känslan av stickat kan applicera olika accessoarer som halsdukar och vantar i samma material. Stickat är så rätt i höst!

VOG_027922

Fokus ligger runt kragen, och förstärks av den V-formade linjen från tröjan och skjortan. Lager på lager- känslan får också förstärkas i höst.

Erica är verkligen ”The Business woman” i denna look och vi älskar den maskulina trend som i höst också gäller för kvinnor. Kostymen får gärna vara färgmässigt utstickande, mönstrad, dubbelknäppt och samtidigt ge oversize-känsla. Missmatcha olika kostymbyxor med kavajen för att få omväxling och samtidigt maxa användningen av kostymen.

VOG_0175

Kläder från Minun/Min

Byxorna är inspirerade av ”tracksuit”- trenden och är av lösare variant med revär längs benets sida. Passar perfekt för dem som vill känna sig uppklädda men samtidigt prova på en ny trend.

VOG_0191

I höst gäller funktionalitet och mångsidighet, denna outfit är enkel och praktisk och får därför extra pluspoäng!

VOG_0202

Loafers är något vi i övrigt ser överallt i skoaffärerna. I höst får modellen och det svarta lädret lysa extra mycket med sin närvaro. Glansiga ytor hittar vi både på accessoarer, skor och klädesplagg! Snyggt och uppiggande tycker vi.

VOG_0203

Att materialfrossa är intressant och roligt, och allt behöver inte matcha perfekt. VOGA missmatcha och gör din outfit inspirerande och unik!

Hoppas ni blev inspirerade inför höstens klädval! Håll utkik efter del 2 av höstens trender som kommer inom kort 🙂