Ett vanligt misstag som många gör när de är ute efter nya kläder, är att köpa plagg som man endast är nöjd med i kombination med ett fåtal andra plagg i garderoben. Detta leder till att det nya plaggets användningsområde blir väldigt begränsat. Därför är det viktigt att man tar sina nuvarande kläder i beaktande när man överväger att köpa ett nytt plagg, och ser till att tänka ut många potentiellt snygga kombinationer med det nya plagget, innan man går till kassan. Genom att göra detta försäkrar man sig om att det nya plagget faktiskt kommer till nytta och blir använt, vilket sällan är fallet om man endast kan kombinera det på ett enda vis.

I detta inlägg vill vi visa upp några snygga klädkombinationer, som utgår från samma nyckelplagg, men som stylas om för att matcha olika tillfällen.

Före

Efter – Look 1 

Först ut hade vi vår modell Riia, som fick bära en av höstens hetaste trender, nämligen set-dressing, där kavaj och byxa matchar varandra och passar perfekt till vardagen. Även de gråa rutorna i plaggen är för tillfället riktigt trendigt. Looken är stilren och klassisk och görs därför gärna mer personlig och intressant med den senapsgula halsduken. Färgen i halsduken förstärker även den vackra bruna hårfärgen.

För att göra looken mer intressant och vågad, valde vi en ceriserosa kappa som ytterplagg. En trendig men ändå tidlös kappa i ylle kommer du långt med i höst.

Läderdetaljernas glänsande yta skapar det lilla extra i looken.

 

Look 2

Inför mer festliga kvällsevenemang valde vi en färgad päls och ett par festligare klackar till den annars identiska grunden från Look 1. Den vita skjortan fungerar lika bra till detta tillfälle och byxorna får gärna vara uppvikta för att ge ett mer avslappnat intryck. Skjortan får gärna stoppas in en aning innanför byxorna istället för att bara hänga löst.

Att matcha silver tillsammans med roséguld är helrätt i höst!

Den vardagliga väskan får gärna bytas ut till kvällen mot en finare börs eller festväska för att förstärka den festliga känslan. Scarfen i håret blir pricken över i och är både trendig och personlig!

Före

Efter – look 1

Vår andra modell, Åsa, fick i look 1 gå i dessa färggranna och trendiga plagg/nyanser! Det intressanta i denna stilhelhet  är naturligtvis de snygga mockabyxorna, som i höst är så rätt! Vi visar också hur härliga tröjor i ylle eller mohair stylas. Dessa typer av tröjor hör nämligen till de mest eftertraktade plaggen i höst.

Lager på lager- känslan får gärna framkomma i höstens looks, eftersom det både värmer kroppen och ser snyggt ut! Utan den vita skjortan skulle denna outfit bli tråkig, så se till att alltid ha ett sådant plagg i din basgarderob.

Vik alltid upp en ärm eller en del av skjortan/kavajen eller till och med kappan. Din outfit kommer se mycket intressantare ut tack vare detta enkla knep! I stället för mönster får även ett längre smycke stå för ”det där lilla extra” i stilen. Axelremsväskan passar perfekt till olika kvällstillfällen vars färg återspeglar sig snyggt i byxor och även den rödbruna hårfärgen.

Gröna mockaskor är ett så snyggt val i höst! Stilrena och samtidigt personliga.

Look 2

I denna look för vardagstillfällen bytte vi ut allt grönt mot murriga och rostiga höstfärger tillsammans med mönstrade accessoarer, men vi använder oss fortfarande av samma grundplagg som i Look 1.

Höstens kappor får gärna vara allt förutom neutrala och tråkiga. I år ska de sticka ut och spraka i alla världens olika färger. De rostiga nyanserna i Look 2 skulle passa fint tillsammans med det gröna i Look 1. Trots att du väljer färggranna plagg till din garderob så kan du kombinera dem med varandra och samtidigt hitta din egen nisch. Våga färg!

Leopardmönstrat finns i olika former och färger i höst men får gärna bäras från topp till tå för dem som är modiga. I denna look skapar lite mönster snygga kontraster gentemot de annars neutrala plaggen och gör det hela mer personligt. Den svarta läderväskan tar fram knapparna och mönstret i skorna.

 

Hoppas du som läsare blev inspirerad att hitta din egna unika klädkombination. Planera innan du börjar shoppa, och sist men inte minst – var inte rädd att prova nya färger och accessoarer! Voga hitta dig själv!

Tack till Aukia och Esprit där vi lånade kläder (Riia Look 1 & 2 : Aukia, Åsa Look 1 & 2 Esprit (byxor och skor från Aukia)

 

Mvh. Sandra & Heidi