Hej alla läsare!

I dagens inlägg kommer vi praktikanter, Linnea och Nathalie, att tipsa er om hur man kan tänka klädmässigt inför olika typer av dejter och även visa er några stilhelheter vi har plockat ihop.

För det första bör du klä dig enligt tillfälle. Ska ni t.ex. gå på bio kan det vara bra att tänka på att det ska vara bekvämt men även något som funkar i en sval biosalong.

(Lue suomeksi)

Till Sandra valde vi en varm och skön tröja, med skor i matchande färg och ett par svarta dressade men framför allt bekväma byxor. Vill man göra outfiten lite roligare kan man lägga till en scarf som passar helheten.

Till Robert har vi valt gråa chinos, vilket är en byxmodell som är bekväm men stilig. Till dem valde vi en vit stickad tröja med en jeansskjorta under. En snygg helhet som inte är för uppklädd och som funkar bra i biosalongen.

Kläder och skor kommer från vår samarbetspartner Aukia

Till en promenad bör kläderna vara praktiska. De ska fungera i väder och vind, samt vara bekväma så man kan röra sig fritt.

Till Heidi valde vi en klassisk trenchcoat, jeans, och en tröja med en vanlig vit skjorta under. Den vita skjortan ger en extra detalj som egentligen fungerar när som helst.

Till Robert valde vi också ett par jeans, en basic tröja och en vårjacka. Som pricken över i:et satte vi med en halsduk som gör att outfiten får en snygg helhet.

Kläder och skor kommer från vår samarbetspartner Aukia

Nästa grej man kan tänka på är att man ska kunna känna sig avslappnad och självsäker i de kläder man har valt så man slipper tänka på dem eller känna sig osäker under dejten. Ska man ta en drink någonstans är t.ex. inte en kjol som man hela tiden måste dra ner att rekommendera.

Till Nathalie valde vi därför en byxdress som är snygg och festlig men samtidigt bekväm och avslappnad.

Till Robert fungerar ett par svarta jeans och en snygg skjorta hur bra som helst. För en tuffare look adderade vi en skinnjacka.

Kläder och skor kommer från våra samarbetspartners Vila & Aukia 

Sedan kommer vi till den stereotypiska dejten, nämligen en middag på en fin restaurang. Där får man gärna klä upp sig lite extra.

Till Heidi har vi valt ett par mönstrade dressade byxor, en vit skjorta med en volangdetalj och ett par pumps. Väskan matchade vi enligt byxornas orangea detaljer.

Till Robert valde vi en festligare skjorta och ett par mörkblåa kostymbyxor. Man behöver inte alltid ha kavajen till kostymbyxorna, att endast matcha med en skjorta är också väldigt stiligt. Kavajen kan i vissa fall bli stel och obekväm. Att tänka på här är att skor och bälte ska matcha.

Kläder och skor kommer från våra samarbetspartners Jack & Jones och Aukia

 

 

 

Här var alla våra tips på hur du kan klä dig på en dejt. Hoppas det gav er inspiration!