Juli kom och gick snabbare än vi önskat. Hoppas alla tagit vara på den lilla sommarvärme som år 2016 gett oss. Vi går nu in i en månad då mörkret faller allt snabbare, löven gulnar och vi kan riktigt känna hur vintern närmar sig med stormsteg. De flesta (även jag) suckar över att sommarsäsongen inleder sin sista varma månad. Därför gäller det att i tid börja planera höstens inredning för att njuta till max då hösten anländer.

Oavsett om du har en etta med liten balkong eller ett enormt hus med terass är ljus, färger och inredning A och O för att helheten ska fungera. Kom ihåg att ljus påverkar både färg och form i din inredning, så testa flytta runt lampor, ändra styrkan och nyansen för att komma fram till vad du tycker bäst om.

Inredning inomhus

Screen Shot 2016-07-31 at 11.00.45 copy

Vill du få fram äkta träkänsla i din inredning ska du satsa på gulddetaljer och växter i hemmet, nära dina lampor. Detaljerna lyfter upp träfärgen i möbler och golv och skänker underbart ljus tack vare lampans styrka. Trenden att kombinera trä med grönt och guld är en stil som fungerar bra, både i kallt dagsljus och kvällstid i skenet av varmare ljus.

Att kombinera växter och ljus gör inte bara gott för växterna i sig, utan skapar även intressanta ljusarrangemang i hemmet. Ifall du bara har en typ av blomma kan du placera den in i lampan om så möjligt (se bild ovan till höger), för att skapa olika nyanser av grönt. Ju fler nyanser desto mer harmoni skapas i rummet enligt Feng Shui´s regler.

Screen Shot 2016-07-31 at 11.20.44 copy

Screen Shot 2016-07-31 at 23.03.06 copy

Glaslampor är en enorm trend som tagit sig fram med stormsteg år 2016. Glas kombinerat med dova toner i metall fungerar perfekt i vilken inredningsstil som helst och finns i ett dussintal färgskalor att välja mellan. Tips; till hösten är roströda färger riktigt trendiga, våga skippa svart och prova en annan färg för att se vad du tycker.

Pryd skrivbordet med en glaslampa som skänker dig mjukt ljus och kreativa vibbar. Kom ihåg att svarta kontraster fungerar bäst i flertal, kombinera därför små svarta detaljer i samma rum för att skapa en röd tråd genom hela rummet. Detta är inte en tillfällig trend, utan kan fungera i åratal om så önskas. En investering i det långa loppet.

Inredning utomhus 

Screen Shot 2016-07-31 at 13.10.37 copy

Om du har tillgång till en ordentlig infart kan du börja planera belysningen till hösten. Tänk dig en kylig höstkväll då du äntligen får komma hem och kör upp på en upplyst infart där även ytterdörren är dekorerad men väggkronor. Detta förgyller inte bara känslan för dig som husägare, utan ger även en inbjudande känsla för dina gäster. Ett enkelt knep att förgylla fasadens ”ansikte” utåt.

91-2494-1

Att hänga ut ett flertal lampor på rad till terrassens utesoffa kan inte bli något annat än mysigt. Dessa lampor (bilden ovan) är inte heller så värst dyra och fungerar med batterier. Du får alltså hänga upp dem utan att behöva fundera på vart sladdarna ska gömmas undan. Piffa upp favoritstället med lite filtar, extra lager med kuddar och omge din terrass med lyktor i varje hörn för maximal mys-effekt. Ett perfekt sätt att stänga ut mörkret i höst.

Screen Shot 2016-07-31 at 13.15.51 copy

Låt dina gäster hitta små delar av terrassen/balkongen fyllda med intressanta dekorationer som skänker värmande vibbar. Det behöver inte alltid vara enorma lyktor i mängder som täcker hela området. Likheter skänker fröjd till ögat, speciellt då det kommer till minimala inredningsdetaljer. Välj därför en produkt du vill satsa på i mängd för bästa resultat. Billig och kreativ lösning till mindre ytor och balkonger.

 

Alla produkter hittar du på www.ellos.fi
bildarkiv; Ellos Pressroom

Kram, Heidi