Idag tänkte vi fira att vi har en ny samarbetspartner, nämligen Vero Moda/ Jack & Jones. Och som tidigare har vi varit till butiken och valt ut några favorit looks. Den här gången med fokus på vad som är trendigt i höst. Tack till praktikanten Evelina och praoeleven Ida samt Theo som ställde upp som modeller.

VOG_0036

VOG_0056

I Skandinavien har vi nog inte på många år sett så mycket färg som vi kan se i höst i var och varannan butik! Starka färger är det som gäller och gärna i kombination med varandra. Därför valde vi här att matcha trendfärgen nummer 1, rött med en senapsgul jacka. På huvudet ska man mer än gärna ha nån typ av huvudbonad och därför valde vi att satsa på denna sportiga keps som går fint ihop med conversen.

VOG_0065

En annan trend som fortfarande sitter i är mom jeansen. Jeans modellen som man känner igen från 90-talet (tänk Friends) med hög midja, lite rakare på benen och gärna med en slitning av vintage känsla.

VOG_0071

VOG_0094

Till Ida körde vi trenden med klänning ovanpå jeans. Hur bra är det inte att sommarklänningen som i normala fall skulle få gå i idé över hösten och vintern nu kan fortsätta att användas tack vare jeansen under. Gärna kan man också slänga på en kofta eller kappa över klänningen. Lager på lager känsla när det är som bäst!

VOG_0086

Vi tackar för att ryggsäcken fortfarande känns trendigt! Bekvämt, praktiskt och snyggt på samma gång!

VOG_0098

Klänningarna just nu får gärna ha volanger!

VOG_0031

På Jack & Jones sidan hittar man egentligen två olika stilar, den ena som är mer ungdomlig och trendig och den andra där man hittar alla de klassiska attributen.

Här ville vi fortsätta på färgtemat (dock finns det inte riktigt lika mycket färg på herrsidan som på damsidan) och valde ut en gammal rosa college tröja. Många män här i Vasa trakten kan känna att rosa är för flickigt (det tycker inte vi på voga) men vi valde därför att kombinera tröjan med lite tuffare plagg såsom en skinnjacka och ett par svarta slitna jeans.

VOG_0041 (2)

VOG_0047 (2)

VOG_0055 (2)

Som sagt hittar vi alla typer av klassiska plagg på Jack & Jones men här valde vitill Theo att skapa en kombination av klassiskt och ungdomligt. Till den klassiska delen valde vi skjorta under tunn stickad tröja, filtkappa och halsduk som binder ihop looken tillsammans med de svarta skorna och jeansen. För att göra looken ungdomligare valde vi istället för kostymbyxor och kostymskor ett par svarta jeans i slim modell och ett par tuffare kängor. En stilig helhet som känns långt ifrån tråkig!

VOG_0100 (2)

Även här ville vi få in lite färg i form av denna blommiga skjorta.

VOG_0130

Kom ihåg att ni gärna får skriva åt oss vad ni vill att vi ska ta upp här på Stilakuten. Har du tur är kanske just ditt förslag det vi skriver om nästa gång!