-Inlägget innehåller annonslänkar-

Hej på er! Detta inlägg publicerade jag först endast i min egen blogg (SandraEmilia). Jag kom dock senare att tänka på att det även passar bra in här på stilakuten, så det fick bli ett inlägg här också! 🙂

Det är otroligt viktigt att välja rätt underkläder till rätt plagg! Då känner du dig både bekväm och snygg när inget korvar sig eller trycker in. Jag har nu samlat ihop några tips här men eftersom det är ett väldigt stort område det här med underkläder så kommer jag att göra det i flera olika delar. Här kommer del 1.

sandraemilia-outfit-burgendy-turtleneck-dress-5

Här valde jag att ta en bild från när jag själv bar denna tunnstickade vinröda poloklänning för en tid sen. Egentligen syns allt igenom den, så här valde jag att tänka lite kreativt för att komma på en bra lösning som ser snyggt ut.

En vanlig BH skulle lätt synas igenom och just med den här klänningen är det inte snyggt när bysten och BH:n syns. Därför plockade jag fram min släta tyg-bh som ser ut som en vanlig sport-bh. Den är dock inte ämnad för träning. Den har två tunna tyglager, är bekväm och täcker betydligt mer än vad en vanlig bh gör. Men, den håller inte bysten på plats speciellt bra och gör heller inte bysten speciellt fylliga. Därför valde jag att använda en freebra under! Alltså en klisterbh. Man kan ju såklart också köpa en bh som är mer täckande och med push up-effekt, men jag har inte hittat någon bra sådan. Dessutom tycker jag att mitt sätt funkar hur bra som helst redan. På detta vis får man mer en ”2 in 1” funktion från dem. Tyg-bh:n till lösa tjocka tröjor eller hemmamys och freebra:n till festliga tillfällen.

184002-0012_3-tile

Freebra hittar du här, tygBH:n här och en billigare variant av freebra:n finns här.

Till underdelen har jag ett par laserskurna trosor eller string och ett par svarta strumpbyxor. Och här kommer det viktiga med strumpbyxor! Dra upp dem till midjans smalaste punkt! Strumpbyxor under magen framhäver bara den och skär in i sidorna så man ger intrycket av att ha mer love handles än vad man egentligen har! På strumpbyxfronten finns det ju många alternativ att välja mellan idag, allt från helt släta till tjockare varianter som ska hålla in magen.

Hur får man då strumpbyxorna att hålla? Jo när du tar ut dem ur förpackningen, DRA UT DEM! Stretcha dem så långt det bara går! Varför? Jo för då faller maskorna på plats och de håller bättre! Skulle du dock fastna i något med dina strumpbyxor och riva upp en maska så bär alltid med dig genomskinligt nagellack så kan du lacka maskans början och slut, då motverkar du i alla fall att maskan klättrar ännu högre upp.

Och till underdelen välj trosor/string/hotpants som du trivs i men som inte skär in nånstans! Köp en storlek större på dina trosor så slipper du det problemet! Enligt min åsikt är string eller hipstermodellen bäst! De ser snyggast ut under kläderna och delar inte rumpan i fyra delar. Sen så kan du när du bär tajt klänning dra upp stringens/trosans kant över höftbenen, då skapar du också intrycket av snyggare kurvor. Se exempel på modellen nedan som bär strumpbyxor och string upp över höftbenen.

227362-0108_1-tile

Genomskinligt nagellack till när strumpbyxan går sönder, strumpbyxor med lätt shaping effekt, laserskurna trosor med shaping effekt, svarta,beigea.

Som ni märker finns det massor att ta upp gällande underkläder och jag har bara kommit en liten bit på vägen med detta inlägg. Så här har ni första delen, fick ni några bra och nya tips? Kommentera gärna vad ni tycker och kom gärna med önskemål på saker ni vill veta mer om, inom kategorin underkläder.

Till sist, kom ihåg att ni alltid kan anlita VOGA Styling för att få personlig hjälp med både styling och val av rätt underkläder.

/Sandra