Hej på er! Jag vet inte hur det är med er, men åtminstone vi på VOGA har fått rejält med vårkänslor! Därför ville vi skapa ett litet inspirationsinlägg med tre outfits där vi visar upp hur du kan klä dig nu i vår så du både får utlopp för vårkänslorna men fortfarande hålls varm. För vi bor ju trots allt i Finland, och här blir det trots vårens skinande sol inte speciellt varmt och väldigt vanligt är det med förkylningar på vårkanten när man varit för snabb med att klä av sig.

Alla plagg i detta inlägg kommer från Moda Aukia i Vasa!

voga styling, aukia

En stor trend i vår är rosa, tidigare har vi sett mycket av den pastellrosa nyansen men i vår ser vi skalan gå allt från ljust rosa till starkaste pink. Här ville vi utgå från den blommiga toppen med vit botten och rosa blommor. Byt ut de svarta jeansen mot ett par blåa jeans och rulla upp byxbenen en aning för att ge looken ett lättare intryck! En allt för bred rullad kant gör att benen ser kortare ut så håll den så smal som möjligt och låt kanten gå till knölen vi har på sidan av foten om du vill undvika att benen ser kortare ut.

VOG_0052

Ett par svarta läderstövletter funkar alltid men genom att välja ett par med ljusare botten ser du också mer vårfin ut.

VOG_0015

Den mjuka tunna kappan i rosa kan både användas inomhus som en ”kofta” eller såklart som ett ytterplagg.

Toppen har vi satt in i byxans kant på ena sidan för att göra helheten mer intressant. Eftersom toppen tillsammans med kappan redan är väldigt iögonfallande valde vi ett enklare halssmycket i form av tunna, långa kedjor. Det långa halsbandet tillsammans med den långa kappan skapar även längd till bäraren.

Tips! Långa kappor kan vara lite knepigare för de kortare att bära, men räds inte för det! Kappans kant ska gå ner till strax under knät där man är som smalast eller ha slits på sidorna. Då riskerar du att inte se ännu kortare ut än vad du är.

VOG_0064

Ett av vårens trendigaste plagg är plagget där man kombinerat kostymbyxan och mjukisbyxan. Otroligt sköna samtidigt som de ser stiliga ut. Men det gäller att ha tålamod när man testar dem i butik och faktiskt testa många par så man hittar de som sitter rätt. Byxorna får inte vara för lösa eller för tajta nånstans.

VOG_0085

De svarta byxorna är stiliga på vintern men blir också vårfina när man kombinerar dem tillsammans med en ljusrosa polo. Många vill gå direkt på en liten läderjacka när de första solstrålarna kommer fram men vi skulle rekommendera en kappa i en trevlig färg eller i ett coolt mönster för att hållas varm.

VOG_0088

VOG_0089

Den blommiga lilla axelremsväskan är ju den perfekta detaljen för att få in våren i outfiten! Dessutom vill vi tipsa om den då det är en two-in-one modell! Väskan består av två tunna väskor där du kan knäppa loss den ena och bära dem var för sig eller som här tillsammans för att få mer utrymme för dina saker. Dessutom är ena sidan blommig och den andra grå vilket ger stora valmöjligheter. Hur bra?!

VOG_0094

Precis som i look ett valde vi ett par skor med ljus botten för att ge looken en lättare känsla.

VOG_0104

Vår praktikant Heidi var extra nöjd över att få bära denna look som hon sa var exakt hennes stil! Och far man till Stockholm är den här looken garanterat något du skulle kunna hitta på gatorna där. En oversize:ad, mysig och skön stil som denna är det många som vill ha men hur bär man den utan att det blir för stort och vardagligt? Se till att mixa mönster, färg och material!

VOG_0100

Här gäller det att välja plagg av bra material! Använda och slitna plagg hör inte hemma här då det riskerar att få en  look likt denna att endast se sunkig ut.

Varför passar den här looken i vår då? Trots den tjocka polon och filtkappan har vi fått in lätthet med hjälp av det ljusrosa tillsammans med de mönstrade satinbyxorna som fladdrar skönt runt benen.

Va tyckte du om våra outfits? Något du skulle kunna tänka dig att ha på dig? 🙂