Hej fina ni!

I kvällens inlägg tänkte jag ta upp ämnet underkläder. Som stylist anser jag att något av det viktigaste med att klä sig snyggt, är rätt underkläder. Med fel underkläder så faller inte plaggen snyggt och vad är det då för vits med ett snyggt plagg om det förstörs av vad vi har under?

Så här kommer ett tipsinlägg om hur du kan tänka gällande underkläderna för att få det snyggt.

(Lue suomeksi)

Vad ska man bära under vita skjortor/blusar?

Tro det eller ej, men röda underkläder! En riktigt julröd nyans syns inte under vita kläder. Men ej heller beigea toner som är samma ton som din hy. Beigea underkläder som inte matchar din hudton kommer dock att synas.

(Bär inte vita underkläder under mörka kläder då mörka kläder kan färga av sig)

voga styling, rätt underkläder till rätt plagg, styling, tips, 4

Röd BH under vit skjorta.

voga styling, rätt underkläder till rätt plagg, styling, tips, 2

Vilka underkläder blir snyggast under tajta fodral- eller vardagsklänningar?

Sömlösa/laserskurna underkläder är bäst här. Även underklänningar eller shapingklänningar. Bär du en topp under din klänning ska du dra strumpbyxorna upp över din topp, på så vis slipper du fula kanter av toppen. Överlag ska du alltid dra upp strumpbyxorna till midjans smalaste punkt för att kläderna ovanpå ska falla så bra som möjligt.

Om man bara vill ha det bekvämt och skönt, vad bär man då?

Då finns det tunna sport bh liknande bh:ar i tyg eller spets. Dessa är mjuka och sköna och klämmer inte in nånstans. Dessa lyfter dock inte bysten och är inte passande till de med större byst då de behöver mer stöd för ryggens skull.

voga styling, rätt underkläder till rätt plagg, styling, tips,

Till bandlösa toppar/klänningar då? Eller plagg med annorlunda skärningar från den vanliga bh:n eller plagg med öppen rygg.

Till den här typen av toppar/klänningar rekommenderar vi nipple covers, free bras eller annars specialsydda bh:ar. Det är aldrig snyggt att låta bh band synas! Ett tips du kan testa om din topp framtill/baktill (brottarrygg) är smalare än din BH,  är att dra ihop bh-banden med hjälp av ett gem. Supersmart och enkelt!

voga styling, rätt underkläder till rätt plagg, styling, tips, 5

Tips på bra underkläder att ha en i garderob.

Oavsett kroppsform eller storlek så är det bra att ha nån typ av shapingklänning eller shorts i garderoben för att kunna bära under festplaggen. Ett finare plagg kommer mycket bättre fram om det faller snyggt!

Överlag är laserskurna hotpants med bredare kant ett bra alternativ då de inte delar rumpan i fyra delar och ej heller syns under jeansen/klänningen. De trycker inte heller in på sidorna och skapar så kallade ”love handles” som många ogillar.

Rätt storlekar på dina underkläder!

80 % av kvinnorna bär fel storlek på sina bh:ar. Här (storlekar.se) hittar ni en guide på hur ni ska mäta er fram till rätt BH storlek.

Man måste ta sig tid att testa Bh:ar! Den ska sitta rätt från alla håll och kanter! Testa att röra på dig i provrummet, att hoppa upp och ner, sitt ner, spegla dig från alla sidor, sväng huvudet ner mot golvet och testa även med kläderna på! För när kläderna åker på ska bh:n göra ett så bra jobb att oavsett vad du sätter på dig ska plagget falla snyggt! (Sen beror det ju förstås på till vilket tillfälle man söker en ny bh).

Överlag är det bra att gå upp en storlek på dina trosor! Detta för att de inte ska strama åt och skära in i huden. Då faller också kläderna utanpå bättre.

Hur får man då strumpbyxorna att hålla bättre?

När du ska ta på dig ett par nya strumpbyxor för första gången ska du börja med att ta tag i strumpbyxorna och dra ut dem så långt du bara kan. Detta gör att maskorna faller på rätt plats och strumpbyxorna håller längre. När du sedan drar på dem, var alltid försiktig så du inte  kommer åt dem med vassa naglar eller vassa kanter och trämöbler. Är dock olyckan framme så ha alltid med dig ett genomskinligt lack till jobbet/festen. Lacka runt maskan som har börjat dras och du hindrar att den fortsätter växa.

BH hjälp för storbystade!

Några tips för storbystade är att välja en bh med 4 hakar och inte de med bara 1-3 hakar. Sen ska också bh:ns axelband vara rejäla och inte några spagettiband (dock ska fortfarande bh:ns omkrets stå för det mesta av jobbet, bh:n ska hållas upp av sig själv om du testar att ta ner axelbanden!). Många säger att det är så fult med de här rejäla BH:arna men nääe! Det är mycket snyggare och sexigare med en rejäl BH som sitter bra än en bh med för smala band och bara 1-3 hakar som klämmer in överallt och inte ger något stöd, så att brösten hänger. Även tyget i omkretsen ska vara bredare och kuporna ska vara tillräckligt stora för att hela bröstet ska få plats.

Oavsett hur stora bröst man har eller inte har så måste man ta sig tid till att testa ut BH:ar! Idag finns det väldigt många olika modeller, olika täckande kupor och enda sättet att hitta rätt är att prova, prova, prova. Sen ska man också komma ihåg att vår kropp ändras hela tiden, så samma sorts modell kommer inte att passa i all evighet. 

Ett bra märke för storbystade är Triumph! Storlekarna går ända upp till H på vissa av dem och finns i flera färger.

Vet ni varför vi har tre haklägen på ryggen? Många tror att de är till för att du ska kunna välja om du vill ha bh:n tajtare eller lösare men tanken med dem är att när du köper bh:n, så ska du alltid börja med den yttre haken! Med tiden kommer bh:n att ge efter lite då den vid användning tappar sin form en aning och blir större, det är först då du ska använda den mittersta haken och först senare som du ska använda den längst in!

voga styling, rätt underkläder till rätt plagg, styling, tips, 6