Hej på er! För en tid sedan publicerade jag ett inlägg på min egen blogg om hur man kan klä sig för att verka längre. Jag kom sen att tänka på att det inlägget skulle passa perfekt hit till Stilakuten också, så här kommer mina bästa tips på hur man som kvinna kan klä sig för att ge ett längre intryck:

1. Klackskor kan naturligtvis få dig att verka längre. Det som dock är viktigt att tänka på är själva formen på klackskon. De absolut bästa skorna och kombinationer för längre ben är följande:

  • Svarta stövletter (kan också vara riktigt mörkblåa) som sitter intill benet och som smälter tillsammans med ett par svarta/mörka, tajta jeans. Viktigt här  är att ingen hud får synas, då blir det motsatt effekt av det hela!
  • Beigea (eller den färg som närmast motsvarar din hudton) pumps sommartid tillsammans med bara ben. Då ser det ut som att benet fortsätter och ”aldrig tar slut”.
  • Öppna pumps gör benen längre medan alla typer av högklackade skor med remmar, t.ex. över ankeln, “skär” av benet och gör att benen ser kortare ut.
  • Ju mer hud du visar i ett par öppna skor, desto längre ser benen ut att vara.
  • Spetsig tå på skorna (som ju dessutom är så trendigt just nu) gör att benen ser längre ut medan rundad tå ger motsatt effekt.
  • När det gäller stövletter och stövlar, välj en modell som sitter intill benet. Blir det för tjockt runt vristen så kan benen se ännu kortare ut.
  • Bär man ljusa jeans till ett par mörka stövletter/stövlar kommer också benen se kortare ut eftersom kontrasten “kapar” av benen.
  • Lårhöga stövlar gör att benen ser längre ut! Speciellt om de är höga, har en spetsigare tå och matchas färgmässigt tillsammans med det man bär till. Till exempel svarta lårhöga stövlar med svarta strumpbyxor.

2. Många gånger har man fått läsa om att man ska bära korta kjolar för att ge intrycket av längre ben. Det kanske fungerar för någon med väldigt smala ben, men överlag håller jag inte alls med på denna punkt! Den rätta kjollängden för de flesta (enligt mig) är där var låret är som smalast. Jag vet t.ex. med mig själv att jag inte kan ha superkorta kjolar (för då ser jag kortare och knubbigare ut). Den perfekta kjollängden för mig är ungefär 15 centimeter ovanför knät, då ser mina ben längre ut. För att hitta rätt kjollängd – ställ dig med bara ben framför en spegel och dra på dig en trikåkjol som du kan dra upp och ner hur som helst (eller ett annat stretchande material) och se var på låret kjolkanten ska vara för att ge intrycket av smalare/längre ben. Sen ska den korta kjolen också ha hög midja för att skapa längd till benen! Den lågt skurna kjolen gör att benen ser kortare ut och överkroppen längre.

3. Kjol med slits gör att benen ser längre ut.

4. Svarta strumpbyxor ger sken av smalare och längre ben.

5. Hög midja på kjol, byxor och jeans skapar längd på benen. Detta är även utmärkt för den med lång överkropp och kortare ben. Då kapas överkroppen av medan benen sen längre ut.

6. Samma färg från topp till tå (alltså samma färg på överdel, nederdel och heltäckande skor) ger intrycket av längre ben (längre kropp överlag). Detta tips är kanske inget man nyttjar allt för ofta (förutom om man gillar helsvart) men tänkte ändå nämna det.

7. Kritstrecksrandiga byxor (eller annars vertikalt randiga byxor) ger illusionen av längre ben.

8. Bästa sättet att få långa ben är genom att bära ett par svarta midjehöga byxor med vida byxben och under byxbenen ett par svarta stövletter (då gärna med spetsigare tå). Det om något skapar längd till benen! Här nedan kan ni se en bild på Elin som var en av våra första testkunder innan vi officiellt lanserade Voga Styling. På den bilden ser man kombinationen jag syftar på och hur långa hennes ben ser ut. (Tyvärr ser jag dock nu att bilden blev lite avkapad).

elin3-tile

Hoppas dessa tips hjälper er nästa gång ni vill verka lite längre! 🙂

/Sandra