Hej på er! Hoppas ni hade en riktigt fin självständighetsdag och stort GRATTIS till Finland med sina 99 år!

Vi har gått in i december vilket innebär att julfesterna har börjat avlösa varandra. Men vad ska man riktigt sätta på sig? Vi på VOGA vill såklart hjälpa er lite på den fronten och inspirera er till att testa något ni kanske aldrig testat tidigare.

Kläderna i inlägget kommer från Minun Min i Vasa.

vog_0076

Vem har sagt att man måste bära klänning eller kjol på julfesten? Lika bra kan man ju bära byxor. Är du den som annars använder kostymbyxan på arbetet och tycker det är aningen onödigt att köpa dyra festkläder som kanske bara blir använda en gång och sen aldrig mer? Ta då dina favoritbyxor som du redan har i garderoben och köp till bara en fin liten sidentopp. Du är festklar på nolltid! Lägg till stilrena accessoarer och du är redo för glögg och pepparkakor på årets julfest.

vog_0073

Ja och vem har sagt att man måste klä sig i svart på julfesten? Här valde vi en kombination av burgundy och mörkblått. Fina färger som piggar upp utan att skrika för mycket. Ifall man känner sig obekväm i färg kan detta vara ett bra sätt att ta in färg på utan att behöva känna sig uttittad.

vog_0116

Om du frusen av dig och ska på en lite mindre, intim julfest utan klädkod tycker vi absolut att du kan bära en stickad tröja till dina kostymbyxor. Det viktiga här är att tröjan är ny eller i alla fall någorlunda ny, att den är lite mer åt det finstickade hållet och att den är i något finare och bättre material. Sätt till ett par stora strassörhängen som du hittar under 10 lappen på H&M så har du den perfekta, sköna och framför allt varma julfestklädseln.

vog_0100

Polon och 90-tals inspirerat (med klänning eller topp utanpå tröja/t-skjorta) har varit två av de större trenderna i år och de passar utmärkt till den som är frusen eller till den som vill vara lite mer påklädd. Här satte vi en skjorta med snygga skärningar och detaljer under den klassiska klänningen. Ett utmärkt sätt för den lite mer ”vogade” att piffa upp en klassisk klänning. På det här viset kan du också spara pengar. Använd dig av en klänning du redan har hemma, skjortan kan du sen fortsätta använda efter julfesten i vardagen, då till ett par helt vanliga jeans exempelvis.

vog_0108

vog_0125

Den svarta spetsklänningen är ett säkert val till julfesten. Men för att sticka ut ur mängden kan man addera en lite rolig detalj, här valde vi till en axelremsväska i päls. Något utstickande behöver inte alltid vara något i en stark färg utan kan också vara i ett annat material som bryter av. Vill man också bryta av den söta spetsen kan man satsa på en lite tuffare accessoar, som till exempel herrklockan.

vog_0126

Hör man till den kategorin som inte vill gå all in med det röda från topp till tå på julfesten räcker det bra med ett par röda naglar för att skapa julkänsla.

vog_0156

Varför inte testa på något nytt till julfesten i år? Butikerna är fullproppade med snygga byxdresser just nu. Snyggt, stilrent och bekvämt på en och samma gång.

vog_0167

Avslutningsvis vill vi ge dig ytterligare ett pengasparande tips. Se dig omkring i din garderob efter vad du redan har hemma! Med lite fantasi kan man komma på helt fantastiska klädkombinationer! Och känner du att du vill ha något nytt att bära så köp något som känns stilsäkert så du kan använda det om och om igen. Den här byxdressen fungerar både sommartid som vintertid. För att ge den julfestkänsla lånade vi det röda bältet från en kofta. På så vis kunde vi skapa en helhet som ger julkänsla men utan att man behöver spendera en förmögenhet på att köpa allt nytt.

Hoppas dessa tips gav er något och att ni nu kan åka på julfesten med största klädsjälvförtroendet! 🙂