I samarbete med Wasaborg Syncenter

Hej alla Stilakuten- läsare!

Är du trött på att jämt och ständigt bära mängder accessoarer som armband, örhängen och scarfar för att få dagens utstyrsel att se intressant ut, men ändå känna att det inte riktigt lyckas? Då har vi lösningen för dig! I detta blogginlägg kommer vi visa upp kunden Hanna och hennes nya inköp av accessoarer, nämligen glasögon! Hanna har under hösten varit i kontakt med Maarit på Wasaborg Syncenter som hjälpte henne hitta unika modeller i olika färger, former och nyanser som  beskriver både hennes personlighet och stil.

Lue suomeksi

Wasaborg Syncenter vet vad som är det senaste inom glasögon-världen.  Deras inköpsteam är uppdaterade med det senaste inom mode och har dessutom fria händer att välja vad som ska köpas in till butiken. Därför finns det ett unikt utbud av designade bågar i olika färger och former specifikt ämnat för varje enskild stil, personlighet och smak. Nedanför är ett exempel på hur det kan se ut då en nöjd kund hittat sina nya accessoarer.

Maarit och hennes team valde ett par snygga vita metallbågar av märket Moschino, ljuvliga plastbågar i varm rosa ton av märket Germano Gampini och slutligen ett par tunna gröna ”cat eye”- formade metallbågar av Andy Wolfs kollektion ”Love”. De sistnämnda bågarna har tonade gradient-bruna Essilor Varilux linser. Voga Styling fick i uppgift att styla dessa 3 glasögon tillsammans med plagg både inför vardagliga och festliga tillfällen,  och nedanför får ni se hur resultatet blev!

 

Look 1 

Hanna är en person som gillar att gymma och aktivera kroppen, så därför passade vi på att styla en sportig look åt henne. Sportbetonad klädsel behöver inte enbart användas i träningens tecken utan kan också kombineras med vardagliga plagg. Bekvämt, snyggt och praktiskt ska det vara!

Den röda tråden i första looken är den vita nyansen i skor, tröja och glasögon som får hela utstyrseln att stråla. Det kritvita tillsammans med kraftig blå och klar gul är tillräckligt för att pigga upp vilken outfit som helst. Inte helt fel att springa och uträtta ärenden på stan innan träningen med denna trendiga outfit, eller hur?

Glasögonen är cat eye-modell och ger fint fokus till ögon och ögonbryn. De små cirkeldetaljerna gör att det inte blir ett par tråkiga bågar som saknar det ”lilla extra”. Modellen lyfter också upp ansiktet och framhäver ansiktsformen på ett snyggt sätt.

Till denna outfit fungerar även grönfärgade bågar med inramning i guldbrun ton och skiftande nyanser i linsen.

Guld & silver blir snygg kombination mot den kraftigt färgade kappan. 

 

Look 2

En kappa ska vara mångsidig och kunna kombineras på ett flertal  sätt oberoende vilken färg och form den har. Till den andra outfiten valde vi att ta med samma kappa från Look 1. Denna outfit betonar en ledig men ändå städad och planerad helhet. Även mjukisbyxor kan se lyxigare ut med rätt klädkombination. Nyckeln till en välplanerad outfit är samma nyanser i flertal vilket märks tydligt även i denna look.

Glasögonen har en matt yta och passar bra in för slappa vardagstillfällen som exempelvis mathandlande eller en enkel träff med en vän över en kaffekopp. Glasögonens halvrunda form ger en oversize- effekt vilket är både trendigt och snyggt!

Att övre bågen är kantad neråt ger ”det lilla extra” och glasögonen känns mycket trendiga trots sin neutrala form och pastelliga färg.

Bryt av den puderrosa nyansen med ett starkt läppstift för extra färgeffekt. Denna färg som Hanna bär passar dessutom perfekt med de blåa nyanserna!

 

Look 3 

Hanna är lärare på ett gymnasium och vill gärna representera sig professionellt därefter. Den klassiska vita skjortan fungerar som perfekt grund och får gärna piggas upp med hjälp av accessoarer (glasögon då såklart). I denna look ville vi betona lager på lager- känslan med övre plaggen och framhäva benen med mönstrade löst åtsittande byxor nedtill.

Cirklarna i örhängena plus halsband återspeglas snyggt i glasögonens övre smyckning. Vi valde guldiga toner för att bryta av de kalla nyanserna svart, kritvitt, grått och rött som hittas i plaggen. Även sminkningens varma toner framhävs bättre tack vare de guldiga tonerna i accessoarerna.

Helheten strålar verkligen och glasögonen är den perfekta modellen för Hannas professionella look. Trendigt men ändå representativt och karakteristisk.

Rutiga byxor är alltid en återkommande trend under hösten och vintern. Det brusiga och spräckliga mönstret i byxorna bryter av de övriga neutrala, tidlösa och stilrena plaggen, och får hela looken att framstå som mer intressant, personlig och unik.

Röda skor blir aldrig fel i höst-vintermörkret! 

 

Look 4 

Hanna är en person som älskar festliga evenemang på kvällarna och deltar gärna i konstutställningar, teatrar och övriga sociala tillställningar. Därför avslutade vi med en festligare styling inför den fjärde och sista looken. En stilhelhet som dessutom återspeglar sig i alla 3 inköpta glasögons färger. Klänningen är en mångsidig modell med färger som fungerar till varje årstid. Mycket påverkas av accessoarer och vi vill därför visa en mer vinter- och vårvariant för att ge extra inspiration.

Vi valde att addera en murrig grön halsduk runt axlarna för att skapa extra vinter-känsla. Det är stiligt att hålla axlarna täckta under evenemang då ytterrocken åker av. Den mörklila färgen i festväskan framhäver samma nyans i klänningen och får verkligen det plisserade tyget att synas.

En salig blandning av grönt, rosa och varma vita toner med detaljer i roséguld förgyller helheten. 

Till den vintriga looken skulle också de gröna glasögonen vara ett fint alternativ i stället för de mjuka rosa bågarna, eftersom färgen hittas i klänning och övriga accessoarer. Håll händerna varma på ett stilfullt sätt med ett par snygga läderhandskar. Även de får gå i mörkgrönt precis som skorna.

Inför den våriga looken bytte vi ut en del accessoarer, men inte mycket behövdes för att skapa en helt ny känsla. Den rosa-vita kappan med rosé-guldiga detaljer skapar en uppiggande förändring. Vi valde också de kritvita fräscha glasögonen för att framhäva samma färg i festväskans och klänningens mönster. Märk väl hur blommorna syns på ett helt annat sätt här än i den tidigare looken.

Vilken skillnad det blev, håller ni med? 

De gröna handskarna fick vara kvar men festväskan bytte vi ut till en ljusare modell. 

Förutom kreativa glasögon och unika märken har Wasaborg Syncenter även en ögonläkarmottagning i samma utrymme. Du kan alltså boka tid till ögonläkare för konsultation (tel. 06-3199700) där professionell personal ser till att du hittar passande linser med justerad effekt efter ditt behov.

Summa summarum får du som kund funktionella linser med passande styrka i unika glasögon som beskriver din personlighet under ett och samma tak. Glad, kunnig och kreativ personal betjänar dig på adressen Vasaesplanaden 14, 65100 Vasa.

Tack till modellen och kunden Hanna som ville visa upp sina nyinköpta bågar. Alla glasögon hittar ni hos vår samarbetspartner Wasaborg Syncenter

Kläder, skor & accessoarer: Aukia