sv

040 561 4283

info@vogastyling.com

sv
Ta kontakt
Privatpersoner

10 stilmissar som får oss att se äldre ut

Hej på er! Idag ska vi prata om ett ämne som vi på Voga tror kan intressera väldigt många, nämligen tio stilmissar som ofta får oss att se äldre ut än vad vi egentligen är. Värt att notera är att dessa tio stilmissar är saker som inverkar negativt, och kan enligt oss inte användas som positiva stilknep för att ge skenet av att vara äldre (som man kunde tänkas vilja om man som ung person söker arbete eller liknande). Vår rekommendation är alltså att undvika följande om man inte vill verka äldre än vad man egentligen är:

Obs! Eftersom en del av våra läsare verkar missförstå syftet med dessa tips, vill vi poängtera att dessa punkter inte finns till för att få oss att verka yngre, eller för att dölja vår biologiska ålder. Syftet med tipsen är att göra läsaren medveten om saker som får hen att verka äldre än vad hen egentligen är.

1. För stora kläder

Speciellt om man är större i kroppen så är det här något som gör att vi åldras. Många med större kroppshydda väljer att bära stora formlösa kläder med hopp om att dölja vikten men tvärtom får det en att se både större ut samtidigt som det ger några extra år på nacken.

Det bästa är att välja kläder som är lätt figursydda. Inte tajta men som visar ens kurvor utan att strama åt.

2. Hängande axelsömmar

Föreställ er en kofta med axelsömmar, oftast finns det två varianter. Den ena har sömmar som formar sig som ett T där den yttersta sömmen snyggt markerar axelns kant, medan den andra varianten hänger ner på överarmen. Den hängande axelsömmen får axlarna att se hängiga och “rundade” ut, och man framstår som både äldre och större.

Har du nån gång varit på shoppingtur med stylist?
läs mera
3. Hängiga jeans eller byxor

Ett par välsittande byxor eller jeans ska forma rumpan och höfterna snyggt och ge känslan av att rumpan lyfts. Ett par hängiga, illasittande byxor eller jeans ser inte bara slarvigt ut utan får oss även att se äldre ut.

4. BH- storlek

Det sägs att ca 80 % av alla kvinnor använder fel BH-storlek. Bandet där bak ska sitta jämt och rakt över ryggen och varken trycka in i sidorna eller krypa uppåt mot nacken. Kupan ska fyllas jämt och brösten ska inte falla ur varken på sidan eller ovanför kupan. Det ska inte heller samlas extra tyg i bh:n på grund av att kupan är för stor, det leder endast till att kläderna ovanpå sitter dåligt. Både hängande bröst och de illasittande kläderna utanpå ger illusionen av att vi ser äldre ut än vad vi är.

Med rätt bh faller kläderna snyggt och ger ett positivt intryck. Vi brukar ge alla kvinnor som råd att be om hjälp i en riktig underklädesaffär med fokus på BH:ar, de kan sin sak och hjälper dig hitta rätt!

5. Tantiga skor

Skorna med tjock sula, breda modeller och som kanske har en rem på sig eller något trevligt blommönster, de må vara väldigt bekväma och sköna på foten men de gör att vi åldras.

Välj istället en nättare modell, till exempel en loafer, även den kan vara bekväm när man hittar rätt modell!

Har du nån gång shoppat i egen garderob?
läs mera
6. Svart

Ja, ni läste rätt! Svart. Färgen som de flesta älskar att bära. Men sanningen är att väldigt många faktiskt inte passar i svart. Den hårda och mörka färgen förstärker skuggorna och linjerna i våra ansikten vilket såklart får oss att se tröttare och äldre ut.

Testa där hemma framför ett ljust fönster. Se dig i spegeln medan du först täcker in hals och dekolletage med något helsvart och jämför med när du byter ut det svarta mot någon piggare färg som du vet brukar funka på dig. Det svarta får ansiktet att hänga och se tröttare ut medan den pigga färgen lyfter och tar fram ens egna färger i ansiktet.

Självklart finns det de som passar i svart men färre än vad de flesta tror!

7. Fel glasögon

Nöj dig inte med första bästa paret du hittar! Prova igenom många par och ha smakråd med dig. Rätt glasögon kan trolla bort 10 år medan fel modell gör det motsatta. Kolla igenom trenderna för glasögon och välj en modell som kombinerar både trend och klassiskt.

8. Nyans på håret

Är du varm eller kall? Ska du ha en varm eller kall nyans i håret? Fel nyans gör ditt ansikte livlöst, drar ner och får oss att se äldre ut. Rätt nyans tar fram dina egna färger och lyfter ditt ansikte. Ta hjälp av din frisör för att hitta rätt!

9. Ovårdat hår

Ett ovårdat, stripigt hår får oss snabbt att se äldre ut. Samma sak med ovårdade toppar. Klipp dig med jämna mellanrum och våga ta mera än vanligt ifall ditt hår är torrt.

10. Tung och svart eyeliner

Svart, tjock eyeliner runt hela ögat får oss att se mycket äldre ut i och med att ögonen upplevs som mindre och det ser ut som att ögonlocken hänger.

Applicera istället en mycket tunn eyeliner på övre fransraden, men inte mer. Lämna gärna den undre fransraden helt fri från både skugga, maskara och eyeliner och låt istället den övre fransraden göra jobbet med att lyfta upp ögat. Känner du att du behöver något under ögat för att markera, applicera då en mellanbrun ögonskugga med mest fokus i den yttre kanten.

Hoppas dessa tips gav ideér om hur du undviker att se äldre ut än vad du egentligen är. 

Hälsningar, vår plötsligt 15 år äldre stylist Sandra 🙂

Vill du läsa fler artiklar från Stilakuten?
Klicka här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta kontakt
Varukorgsöversikt