sv

040 561 4283

info@vogastyling.com

sv
Ta kontakt
Privatpersoner, Stiltips

Hur man hittar sin personliga stil

Vi alla har burit plagg och stilhelheter som fått vår personlighet att drunkna av kläder som inte alls känns som oss själva. Vi har egna preferenser inom stil, vilket gör oss mer individuella och personliga då det gäller utseendet. Ofta kan det ändå kännas svårt att veta vad för typ av stil och hurdana kläder som ger oss den där ”Yes!”-känslan många strävar efter när man klär på sig. Sanningen är att alla har en personlig stil och egna tycken inom mode, vi måste bara lära känna oss själva först. Vad är då egentligen personlig stil? Och hur hittar du din?

Vad är personlig stil?
Personlig stil är din egen stil som definierar din smak och ditt tycke på utsidan. Din personliga stil ger dig klädsjälvförtroende, gör det lättare för dig att ha en strukturerad garderob och ger dig en klarare bild över vem du egentligen är. När du vet hur din personliga stil ser ut, blir det dessutom lättare för dig att sätta ihop stilhelheter och köpa nya plagg som går ihop med det du redan har hemma i garderoben. Med en överblick av din personliga stil undviker du även impulsshopping av plagg du inte använder och som blir hängandes i din garderob. Här kommer några tips på hur du hittar din personliga stil!

Vill du fördjupa dig i personlig stil?
kolla in vår online kurs

Lär känna dig själv och din garderob
För att hitta din personliga stil är det viktigt att veta vem du är. Saker som definierar dig kan t.ex. vara yrke, hobbyn, intressen och förstås din personlighet. Då du vet hurudan person du är, blir det även lättare att hitta vad det är du vill utstråla med din stil. Är du t.ex. en person som vill synas och höras eller en person som tycker om att hålla en låg profil? Det är även viktigt att kolla igenom din egen garderob och fundera ut vilka plagg du tycker om och vilka du inte tycker om, hitta motiveringar till varför du gillar/inte gillar dessa plagg. Kanske du gillar hur plagget sitter på dig eller hur färgen av plagget ger ditt ansikte ett lyster?

Hitta inspiration
Finns det någon viss klädstil du tycker lite extra mycket om? Eller finns det någon person som inspirerar dig med sin stil? Hitta dina inspirationskällor, på t.ex. Instagram, Facebook eller Pinterest, och kom underfund med vad det är du gillar och varför. Sök på olika stilar och lär känna dina ”smaklökar inom stil”. På detta vis kan du även hitta inspiration för olika kombinationer och helheter.

Håll en struktur
Det är viktigt att hålla koll på vad du har i garderoben. Se till att du har sådana plagg så att du kan skapa stilhelheter du trivs i och som ger dig den så kallade ”Yes!”-känslan. Låt bli impulsshoppandet och köp bara plagg som kompletterar garderoben. Köp inte plagg utan att tänka dig för, fundera ut vad det är som saknas i din garderob istället. Basplagg är din bästa vän då du ska sätta ihop stilhelheter, dessutom behöver inte basplagg alltid vara tråkiga! Kolla in Voga Stylings onlinekurs 1 för att lära dig mer om basplagg. Att ha ordning i garderoben kommer underlätta ditt liv och omedvetet ge dig den struktur du behöver.

Det lilla extra
Fastän du ska hålla en basgarderob kan du göra garderoben mer personlig med enstaka plagg eller accessoarer som verkligen skriker ditt namn. Det är dessa guldklimpar som kryddar till din garderob och får garderoben att kännas som DIN garderob.

Vill du fördjupa dig i basgarderoben?
Kolla in vår online kurs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta kontakt
Varukorgsöversikt