sv

040 561 4283

info@vogastyling.com

sv
Ta kontakt
Privatpersoner, Stiltips

Vad bära på dopkalas?

Hej på er!

För ett tag sen fick vi frågan “hurudana kläder ska man bära på dop?”. Ni är säkert rätt många där ute som i något skede ska på dop och funderar vad sjutton man ska sätta på sig. Så här kommer våra bästa tips på hur man kan tänka, hoppas ni känner er inspirerade.

Först och främst, dop handlar om att visa respekt för den lille och familjen, så vi tycker absolut att man ska klä upp sig och vara fin, men förstås på ett stiligt och respektfullt vis så det inte blir för mycket Friday Party över det hela. Man kan faktiskt ta lite inspiration av svenska kungafamiljen, de klär sig ofta på ett vis som skulle passa till dop.

Klänning: Att bära klänning på dop är ganska vanligt. En passande klänning för dop är inte för urringad, har ärm och gärna lite längre ärm vintertid så slipper man frysa och bära någonting ovanpå. Längdmässigt ska klänningen åtminstone gå ner till halva låret men gärna ner till knäet. Tyvärr har vi alltför många gånger sett klänningar på dop som knappt täcker rumpan. Enligt oss är det aldrig okej!

Ett exempel på en passande klänning till dop är en knälång spetsklänning i någon fin pastellfärg eller annan färg om man inte passar i pasteller.

OBS! Snälla, skippa den väldigt omatchande svarta kavajen ovanpå klänningen i festsammanhang! Alltför många gånger har vi sett folk bära vackra klänningar som tyvärr förstörs av en svart ickepassande kavaj. Det är inte snyggt! Satsa istället på en klänning med lång ärm eller skippa klänningen och bär en passande blus till kavajen istället! Alternativt en kavaj som faktiskt passar till just den klänningen!

Vill du lära dig mer om stil och klädsel?
kolla in våra online kurser

Kjol: Kjol funkar också till dop men tänk även där på längden, den får inte bli för kort! Tänk också att den får vara lite finare, i spets eller ett glansigare tyg. Dock känns inte konstläder riktigt rätt utan tänk snarare då nått typ av chiffong liknande tyg.

Byxor: Absolut kan man ha byxor på dop, men välj då gärna ett par snyggare slacks eller kostymbyxor. Jeans blir för vardagligt. Byxorna kan vara svarta men välj något ljusare eller färggladare upptill.

Färger: Helsvart både upp- och nertill är no no på dop! På ett dop firar man livet och lycka och helsvart signalerar sorg. Bär pasteller eller starkare färger. Mönstrat funkar också och svartvitt mönstrat är absolut okej om man inte gillar färg.

Skor: Är det sommar och varmt så funkar så gott som alla högklackade skor, finare sandaler och ballerinas. Vintertid är det knepigare, eftersom vi i norden nästan alltid behöver strumpbyxor. Detta gör öppna skor till ett stort no no på vintern. Välj stängda pumps eller ett par nätta ballerinas som även funkar inomhus. Just dopfesten är oftast hemma hos familjen och du kan absolut bära ballerinas där både för att hålla fötterna varma men också för att komplettera din stilhelhet. Matcha skorna med din lilla festväska för en snyggare och mer balanserad helhet.

Vill du lära dig mer om stil och klädsel?
kolla in våra online kurser

Smycken: Komplettera din look med smycken. Vi har märkt att många inte använder smycken för att de tänker att det inte gör någon större skillnad för helheten, men många av våra kunder har blivit ordentligt förvånade när vi visar dem skillnaden smycken kan göra.

Till dop passar det bättre med stilrena, enkla smycken. Det är nu du ska bära dina dyrare smycken i äkta guld/silver. Tänk dock på att inte ha för många smycken på dig. Har du örhängen behöver du kanske inte halsband, är klänningen väldigt smyckad så räcker det med örhängen. Dessutom ska du tänka på att matcha dina smycken på rätt sätt, gärna med din väska eller så att dina smyckens former matchar något på kläderna/skorna/väskan. Till exempel, är din blus prickig är det extra snyggt med pärlhalsband som fångar upp de runda formerna.

Makeup: Makeupen ska du hålla enkel och vacker. Framhäv dina bästa drag men skippa den tyngsta sotningen som passar bättre på en nattklubb.

Hår: Känner man att klädseln är lite tråkig i sig, kan man enkelt lyfta upp den med rätt frisyr. En snygg rundföning eller en halvuppsättning med lätta vågor i håret passar vanligtvis bra till dop.

Hoppas våra tips hjälper dig hitta rätt dopklädsel!

Vill du lära dig mer om stil och klädsel?
kolla in våra online kurser
1 kommentar
  • Alissa
    9:58 e m, 6 maj 2020

    Håller helt med om att omatchande svarta kavajer bör undvikas ovanpå klänningar när det är dags för fest! Lämna kavajerna till herrarna vid sådana tillfällen tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta kontakt
Varukorgsöversikt