sv

040 561 4283

info@vogastyling.com

sv
Ta kontakt
Företag

Projektberättelse – Dermosils julkampanj

Inför Dermosils julkampanj 2017 fick Voga Styling nöjet att vara med på ett hörn och styla Dermosils modeller. Temat för fotograferingen var traditionell familjejul och vi hade på förhand fått reda på var fotograferingen skulle äga rum, vem som skulle vara modeller och vilka färger som skulle betonas. Fotograferingsplatsen var en lantlig gård i Vörå, modellerna var fyra till antalet och färgerna skulle gå i traditionellt rött, vitt och guld.

En av projektets stora utmaningar var att det inte fanns tid eller möjlighet att träffa modellerna på förhand, och vi kunde inte heller vara på plats och hjälpa till med stylingen p.g.a. övriga projekt vid samma tidpunkt. Vi var alltså tvungna att organisera allting så smart som möjligt och se till att det var enkelt att förstå hur vi hade tänkt med de olika stilhelheterna. Dessutom var tidpunkten för projektet i augusti, vilket betydde att butikerna inte direkt kryllade av juliga plagg.

Vi satsade på mycket stickat för att få till den rätta myskänslan, men kompletterade även med små festliga detaljer eller tyger för att höja festkänslan. Vi ville att kläderna skulle förmedla en känsla av att det inte bara var en vanlig dag, utan en högtidsdag som man gärna vill göra sig lite extra fin för, utan att för den delen dra på sig kostym eller festklänning.

Till mamman valde vi en svart sammetskjol i mjukt material, bekväm men på samma gång väldigt fin. Till kjolen hittade vi en guldglittrig enkel t-skjorta som höjde festkänslan, men som inte blev för fin tack vare den stickade grunden. Den vita stickade koftan stärkte myskänslan ytterligare. Pricken över i blev de diamantformade örhängena som var enkla och eleganta men som gav den rätta känslan tillsammans med resten av looken.

Till morfar valde vi att kombinera stickat tillsammans med slips och vit skjorta för att skapa den perfekta balansen mellan mys och stämningsfull fest. Den kabelstickade tröjan är på samma vis elegant och lyfts av den röda färgen i slipsen.

Mormor fick en tröja i matchande röd nyans för att skapa en typ av ”gemenskap” till sin man och smycken för att höja festkänslan.

Med dotterns klädsel ville vi bland annat förmedla en ivrig väntan på tomten. En vippig kjol valde vi för att höja festkänslan,  men tonade samtidigt ner den tillsammans med en stickad tröja. För att detta inte skulle bli för tråkigt satte vi fast en sammetsrosett på tröjan som återigen höjde festkänslan ett snäpp och gav mer balans till hela looken. Ett par ljuvliga sockor i ett härligt vintrigt material valde vi också till.

Det blev rätt mycket pusslande för att hitta rätt sorts kläder med tanke på årstiden, men i efterhand var vi själva mycket nöjda med slutresultatet.

Tack till alla våra samarbetspartners för lån av kläder, Kappahl, Aukia och Vörå Handarbetsaffär.

Vill du lära dig mer om stil och klädsel?
kolla in våra online kurser

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ta kontakt
Varukorgsöversikt