sv

040 561 4283

info@vogastyling.com

sv
Ta kontakt
Privatpersoner, Stiltips

Stylingtips till XL och större – vardag och fest

Vi är väldigt tacksamma över att ni skickar in förslag på vad ni vill läsa här på Stilakuten. Så fortsätt med det!  Ett förslag på inlägg som vi fick för ett tag sen var att skriva om stylingtips till de som har XL och större storlekar. Och självklart ville vi ta oss an denna förfrågan!

Önskemålet var alltså att skriva om hur man som större kan klä sig för att upplevas som slankare. Här kommer nu våra tips!

Look 1 – vardag

Till Camilla valde vi att utgå från de svarta jeansen. Ett par svarta jeans med hög midja (ju högre midja desto bättre, det blir som en korsett-effekt) gör att benen upplevs som slankare och längre. Som överdel valde vi denna mönstrade skjorta och vinröda poncho. Skjortan har ett bra fall! Den är inte för stor och bulsig men ej heller för tajt. Ovanpå skjortan valde vi till en poncho som formar sig som ett V över kroppen. Ser ni vilken fin effekt det ger? Axlarna framhävs och ponchons avsmalnande del gör att man får känslan av en smalare midja. Dessutom tar de vida ärmarna bort fokus från magen. Som accessoar till valde vi en svart läderväska som matchar de svarta jeansen och det svarta i mönstret på skjortan. Dessutom matchar det bruna läderhandtaget de bruna pumpsen.

Vill du lära dig mer om stil och klädsel?
kolla in våra online kurser

Look 2 – Vardag

Ett par vita/ljusa jeans är vi säkert många som har märkt att de får ens ben att upplevas som större, men vi ville ändå välja ut ett par vita jeans för att visa att även som större kan du klä dig i det som kanske då enligt vissa kroppsformsregler är ”fel”. Hemligheten är att du måste hitta ett par vita jeans i ett stadigt material. Ett par tunna vita jeans kommer framhäva att du är större medan ett par vita jeans i rejälare tyg ser stadigt ut. Som överdel valde vi denna navyblåa skjorta. Helfärgade mörka plagg hjälper till att ge illusionen av att man ser slankare ut. Precis som den svart-vit mönstrade skjortan har även denna modell en lämplig passform! Den är inte för tajt men ej heller för lös. Den är lätt insvängd i midjan vilket också skapar illusionen av en midja. För att fånga upp den vita färgen i jeansen valde vi till en vit elegantare collegetröja som får hänga över axlarna. Den ger också fokus till axlarna och drar bort fokus från magen.

Som accessoarer har vi valt att utgå från ljusa färger. En beige väska där den beigea färgen också fångas upp i sandalerna. För att ge ett extra stiligt intryck till denna look valde vi två pärlarmband till handleden. Pärlan fångas även upp i örhängena. De smala, långa örhängena gör också att halsen och ansiktet upplevs som smalare.


Look 3 – Fest

Till Camillas festlook ville vi utgå från ett par slacks med lite högre midja så vi kunde sätta den glammiga toppen innanför byxlinningen. Detta för att skapa illusionen av mer midja. Toppens volanger på axlarna framhäver axlarna, vilket hjälper till för skapandet av midja. Ärmen som är lite lösare på toppen är också perfekt för den med kraftigare armar. En allt för tajt ärm får armen att upplevas som ännu större än vad den är då fokus dras dit.

För att verkligen ta fram festkänslan i denna look valde vi till rejäla pärlhalsband och armband som på samma gång känns stiliga och VOGA:de.

Den lilla festväskan med leopard mönster gör hela looken mer intressant och fläckarna i mönstret blir nästan som en fortsättning på pärlorna. Svarta stilrena pumps fångar upp det svarta lädret i väskan.


Look 4 – Fest

Till Nina valde vi en klänning i mjuk trikå som stretchar bra. Klänningen är i omlottmodell vilket passar den som är kraftigare byggd utmärkt. Omlottmodellen markerar bysten fint och V-ringningen gör att halsen upplevs som längre och slankare. Rynkningen i midjan gör att vi får illusionen av mer midja. Från midjan faller klänningen utan att vara för tajt och längden är perfekt för att vi ska få känslan av slankare ben.

Som accessoarer valde vi enkla stilrena silversmycken och en broderad väska vars mönster, tillsammans med klänningen, livar upp helheten. Till fötterna valde vi ett par kilklackar med låg klack, perfekt för den som vill ha lite längd men fortfarande vill vara bekväm!
Vi ville också ta in lite färg och satte till den röda pochon som lyfter hela stilhelheten. Färgen passar också utmärkt till Nina och hennes hårfärg.

Förbättringsförslag till klänningen: Att hitta en 100 % perfekt klänning kan vara svårt. Om vi på Voga fick bestämma skulle klänningen ha en lite annorlunda ärm. Vi tycker en tydlig axelsöm tillsammans med en liten holkärm vore bättre. Vi tycker också att man oavsett kroppsform alltid ska bära shapingprodukter under festklänningen. Det kan vara strumpbyxor med shaping effekt eller shapingshorts/klänning. Det gör så att klänningen får ett finare fall.

Vill du lära dig mer om stil och klädsel?
kolla in våra online kurser

Tack till Kappahl och Indiska för lån av kläder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta kontakt
Varukorgsöversikt