sv

040 561 4283

info@vogastyling.com

sv
Ta kontakt
Privatpersoner, Stiltips

Tips på 12 basplagg att ha i sin garderob

Basplagg, basplagg, basplagg… Vi hör och läser om dessa typer av plagg hela tiden i tidningar, böcker och såklart mest via sociala medier, men det är dags igen! Och ja, ni har säkert hört termerna basgarderob, capsule wardrobe, hållbart klädtänk och allt vad det innebär 100 gånger men eftersom detta intresserar oss väldigt mycket och även är något vi strävar efter, så har vi, praktikanterna på Voga Styling, listat 12 st basplagg och accessoarer som är bra att ha i sin garderob!

Efter att du läst detta inlägg är tanken dock inte att du genast ska dra ut på en shoppingrunda för att hitta de perfekta basplaggen, utan tvärtom! Vi vill att du ska se igenom din garderob, vilka plagg du äger, vilka plagg dina föräldrar, syskon, kompisar, mor- och farföräldrar äger men som kanske ligger längst bort i garderoben o.s.v.

Ta tillfället i akt och tänk på var du skulle kunna hitta dessa perfekta basplagg utan att det skulle bidra till köphets och samtidigt vara skonsamt för både din plånbok och för miljön! Ett annat stort tips är verkligen att söka efter dessa plagg/accessoarer i second hand-affärer. Vill du spara tid och energi väljer du dessutom de second hand-affärer som har kategoriserat sina plagg. Vi lovar, det är så mycket lättare att hitta det man söker efter då.

Så varför vill vi skriva ännu ett inlägg om basgarderoben? Jo, för att en basgarderob helt enkelt är bland de smartaste man kan ha:
du kan matcha allt sinsemellan, du har alltid något att ha på dig och även då du köper unika och färgglada plagg kan du alltid matcha dem på något sätt med plaggen som redan finns i din garderob.

Vi vill även tipsa om att man lätt kan förlänga livslängden på dessa basplagg, eller egentligen alla plagg överhuvudtaget, genom att tvätta dem med omsorg och genom att vädra dem ute istället för att alltid tvätta dem. 

Vill du lära dig mera om basgarderoben
kolla in vår kurs

1. Först ut på vår lista är den perfekta vita t-skjortan! Den passar ju verkligen till allt, och funkar till såväl vardag som fest!

2. Vi fortsätter på det vita spåret,  nämligen med den perfekta vita skjortan! Hur snygg är inte den? Den går att styla på hur många sätt som helst och här är verkligen ett stort tips att leta i männens garderober eller varför inte på herravdelningen i din favorit second hand-butik?

3. Kavajen! Det är ju väldigt trendigt med kavaj nuförtiden och vi ser den överallt! Ett tacksamt basplagg som går att styla på hur många olika sätt som helst. Ett tips är att fynda i föräldrarnas och mor- och farföräldrarnas garderober, då kavajen var ett väldigt trendigt plagg på 70-talet. Genom att leta runt lite kan du hitta den perfekta unika kavajen som ingen annan har!

4. Ett par sköna, bekväma och perfekt sittande jeans. Här gäller det ju att tänka på hur du vill att dina ideala jeans ska sitta, vilken passform, färg, storlek är helt upp till dig men bara så att du känner att dessa jeans passar din egen stil! Vi har valt att tipsa om ett par blåa raka jeans då det känns väldigt fräscht att bära till våren och dessutom passar utmärkt att matcha till de övriga plaggen vi redan har nämnt!

5. Den perfekta tröjan! Här är det upp till dig hurudan passform du vill ha, och även färg såklart! Vi har valt en i lite kortare modell och i en ganska jordnära ton, nämligen en konjaksfärgsliknande tröja med knappar. Passar utmärkt till jeansen och även till de skjortor vi skrivit om tidigare i inlägget.

6. Ett spetslinne! Färgen väljer du själv, men vi skulle ändå rekommendera ett vit eller svart eftersom det passar till det mesta! Vi har även valt att ha detta spetslinne under den vita skjortan här för att det ger en fin extra detalj till själva stilhelheten och gör den aningen mer “romantisk”. Ett annat tips är att ha spetslinnet under kavajen och på så vis få till en festligare look!

7. En polo! Vi älskar polotrenden, och ja det måste var den största livbojen när det kommer till den trötta måndagsmorgonen och man har värsta klädkrisen! Vårt tips: sätt på dig dina perfekta jeans, dra polon över huvudet och du har en stilren klädsel. Om du dock vill satsa lite mera än det kan du även välja att lägga på din kavaj, och om du känner att du får en för klassisk stil med kavajen kan du även sätta på den vita skjortan ovanpå polon. Båda alternativen ger dig genast en mer tilltänkt stilhelhet!

8. En stilren klänning! Här har vi en mörkblå klänning som är plisserad nedtill. Och ja det måste ju vara den perfekta klänningen eftersom man kan använda den som den är eller sätta till den vita skjortan och t.ex. ett bälte i midjan och det ser genast ut som att du har på dig en helt annan outfit!

9. Klassiska kappan! Perfekta kappan som passar både till höst och vår, till varje klädsel du lägger på dig och till vilka skor som helst! Här gäller det ju såklart att tänka på färgval vad som passar din garderob bäst, vilken passform du vill ha och som du känner att är mest du! Men tänk även på att detta skall var en så stilren kappa som möjligt och att du verkligen känner att du kommer vilja använda denna i flera, flera år!

10. Och ja, vi ska absolut inte glömma bort skor! Ett par sneakers är ju verkligen hur behändiga och snygga som helst! De ska dock vara bekväma och en färg du inte tröttnar på! Och pluset på kanten är ju verkligen om de är lätta att fräscha upp!

11. Ett par klassiska boots! Dessa är i brunt konstläder och hur snygga som helst! Dessa går utmärkt att matcha till jeans och klänning/kjol. Om du gillar svart mycket och känner att din garderob passar bättre med det så satsa på ett par svarta boots istället!

12. Till sist och även minst – den svarta lilla handväskan! Accessoaren du kan ha till vilken stilhelhet som helst och som passar både till vardag och fest. En garanterat bra investering!

Hoppas att du som läser detta fick inspiration att tänka över din egen basgarderob, och kan ta hjälp av dessa 12 tips! Om inte, dela gärna vidare till någon som du känner att verkligen skulle behöva hjälp med sin basgarderob!

Vill du komma och shoppa med stylist?
Läs mera här

2 kommentarer
 • Josefine Edman
  3:48 e m, 27 februari 2023

  Hej, är det möjligt att endast boka en tid för smink kurs?

  Med vänlig hälsning, Josefine

  • vogaadmin
   6:34 e m, 31 oktober 2023

   Hej Josefine! Tack för din fråga! Tyvärr erbjuder vi inte längre makeupskolor! Hoppas du får en fin höst!
   Mvh
   Sandra, Voga Styling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta kontakt
Varukorgsöversikt