sv

040 561 4283

info@vogastyling.com

sv
Ta kontakt
Privatpersoner, Stiltips

Vad bära på student- och examensfest?

Säsongen för student- och examensfester är här, och ibland kan det vara svårt att veta hur man ska klä sig för att fira den utexaminerade. Examens – och studentfester brukar oftast inte ha någon specifik klädkod, så här kommer lite tips på hur man kan tänka när man klär sig inför en sådan fest.

Voga Styling vad bära på studenfest 4 byxor
Voga Styling vad bära på studenfest 4 kjolar
Voga Styling vad bära på studenfest 4 byxor
Vill du komma och shoppa med stylist?
Klicka här
  1. Lämna aftonklänningen hemma– detta är den utexaminerandes dag och vi vill inte överglänsa henne eller honom. Maxiklänningar fungerar absolut, men tänk på material, skärning och färg.
  2. Tänk på att ha med snygga inomhusskor– i Finland är det inte så vanligt att man har på sig skor inomhus, så därför kan det lätt glömmas bort att ha med ett par snygga skor som passar till stilhelheten.
  3. Ljusa färger är okej, men undvik gärna helvita klänningar– lite samma regler som på bröllop. Ljusa klänningar och andra vita plagg fungerar bra, men tänk på att inte själv bära en vit klänning som kan vara lik den utexaminerades.
  4. Undvik kortkort och djupa urringningar– det kan upplevas som opassande klädsel att ha på t.ex. studentfester. En bra regel för att mäta om din klänning är för kort: håll ner dina armar längs låren och om klänningen är kortare än dina armar är den förmodligen för kort.
  5. Bär kläder som du trivs i. Om du är en person som inte klär upp dig så mycket annars, gör inte det nu heller bara för att du ”måste”. Viktigt att tänka på att du kan se välklädd ut utan att ha klänning och klackskor. Nedan kommer vi att ge inspiration till olika outfits som passar bra till examensfester!

Voga Styling vad bära på studenfest klänning tunt material 2

Första outfiten är en vadlång beige klänning som passar speciellt bra till varma sommardagar eftersom den är i ett väldigt tunt material. Vi har valt att matcha den med ett par svarta sandaletter och en svart axelväska. För att markera midjan lite extra har vi valt att använda oss av ett svart läderbälte.

Voga Styling vad bära på studenfest klänning tunt material
Voga Styling vad bära på studenfest 5

Voga Styling vad bära på studenfest vida byxor 1
Voga Styling vad bära på studenfest vida trenchcoat
Voga Styling vad bära på studenfest 8

Nästa outfit passar mycket bra till lite kallare väder. Ett misstag som man ofta gör är att man glömmer att ha en matchande jacka till resten av outfiten, och tar därför första bästa jacka för att slippa frysa. Investera i stället i en snygg trenchcoat, de passar till det mesta. Kostymbyxor är ett mycket bra alternativ till klänning när man vill vara uppklädd. För tillfället är det trendigt med långa och vida byxor, men satsa på en modell som du känner dig bekväm i.


Voga Styling vad bära på studenfest kjol 1

Sista outfiten består av en grön silkeskjol tillsammans med en vit prickig skjorta. Just denna kjollängd är väldigt trendig i år, och det kan bero på att det är en smickrande längd på de flesta. Att matcha gröna kjolen med en ljusgrå väska gör att hela outfiten känns väldigt ljus och somrig.

Hoppas ni har fått lite inspiration till sommarens fester! Alla kläder hittas vid Aukia i Vasa.

Voga Styling vad bära på studenfest kjol 2
Voga Styling vad bära på studenfest kjol 3
Vill du komma och shoppa med stylist?
Läs mera här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta kontakt
Varukorgsöversikt